SEGRE

EUA RUSSIAGATE

Assessors de Trump, en el punt de mira dels investigadors

Entre ells, l’excap de gabinet i l’assessora de comunicació

Donald Trump.

Donald Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal especial nord-americà que investiga la presumpta ingerència de Rússia en les eleccions del 2016, Robert Mueller, va avisar a la Casa Blanca de possibles entrevistes dels seus investigadors a sis assessors i exassessors presidencials, segons va publicar ahir el mitjà nord-americà The Washington Post. A la llista de Mueller figuren l’excap de gabinet, Reince Priebus; l’exportaveu, Sean Spicer, i Hope Hicks, assessora de comunicació molt propera al president Donald Trump.

The Washington Post, que cita fonts familiaritzades amb la investigació, afirma que aquestes entrevistes “reflecteixen com la indagació que ha perseguit la presidència de Trump està començant a penetrar en el cercle més proper d’assessors del president”. Els altres assessors que Mueller i els fiscals pretenen abordar són els advocats Don McGahn i James Burnham, així com Josh Raffel, molt proper al gendre de Trump, Jared Kushner.

Tots aquests, segons el rotatiu de la capital, estaven al corrent d’importants debats interns que han atret l’interès de la investigació, com la decisió d’acomiadar al maig el llavors director de l’FBI, James Comey. Després de l’acomiadament de Comey, el departament de Justícia va nomenar Mueller com a fiscal especial per liderar la investigació sobre la presumpta ingerència del Kremlin en les eleccions a la Casa Blanca i els possibles contactes de la campanya de Trump amb funcionaris russos.

Aquesta setmana, el fill de Trump ha hagut de donar explicacions al Senat sobre les seues converses amb una advocada russa, en les quals es va parlar de Hillary Clinton.

tracking