SEGRE

TERRORISME CONSEQÜÈNCIES

Localitats turístiques prenen mesures contra atemptats

Tanques, pilones o un augment de la presència policial || Madrid augmenta el control en mesquites amb discursos radicals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més presència policial als carrers o protegir accessos a zones freqüentades amb elements com ara pilones o jardineres són algunes de les mesures que han posat en marxa alguns municipis turístics de Catalunya per protegir-se de possibles atemptats. Algunes localitats només preveuen accions en esdeveniments puntuals, mentre que altres han obert el debat entorn de canvis urbanístics per incorporar aquests elements.

Per exemple, a Cambrils, una dotació dels Mossos manté un control fix davant del Club Nàutic, on es va produir l’atemptat. A més, l’alcaldessa assegura que des que va augmentar l’alerta terrorista es protegeixen els actes multitudinaris amb tanques i més presència policial.

Set persones segueixen ferides, dos d’elles greus, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Calella va ser un dels primers municipis que van prendre mesures arran dels atemptats augmentant la presència de patrulles comercials i afegint blocs i formigó. A Sitges, plantegen mesures de seguretat addicionals per al Carnaval i busquen blindar el nucli antic. A Salou i Tarragona, han optat per instal·lar tanques de formigó. A Platja d’Aro i Lloret de Mar, les mesures ja es van prendre després dels atemptats de Niça i el debat ara se centra a reduir l’impacte visual d’aquestes mesures de protecció addicionals.

D’altra banda, segons l’últim balanç sobre les víctimes de l’atemptat del passat 17 d’agost a Barcelona i Cambrils, set persones segueixen hospitalitzades, dos de les quals estan greus. A més, segons Le Figaro, els terroristes van viatjar a França fins a tres vegades abans de l’atemptat.

En un altre ordre de coses, a la Comunitat de Madrid hi ha alguns llocs de culte musulmà amb discurs “radical”, però són una petita minoria i estan “controlats”, segons van assegurar fonts de la investigació, que van precisar que la radicalització pot donar-se en qualsevol lloc. Les forces de seguretat han reforçat la vigilància sobre les mesquites a Madrid, com una de les mesures per evitar atemptats, segons el cap superior de Policia de Madrid, Germán Castiñeira.

tracking