SEGRE

SUCCESSOS INCENDIS

Més de 500 veïns de Riotinto afectats per un nou incendi forestal

N’hi ha dos més d’actius a Sevilla

Imatge de l’incendi forestal actiu des de divendres a Riotinto, Huelva.

Imatge de l’incendi forestal actiu des de divendres a Riotinto, Huelva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nou incendi forestal es va desfermar divendres a Riotinto (Huelva), poc més d’un mes després de l’últim. Va ser necessari desallotjar més de mig centenar de persones i durant el dia d’ahir hi va haver més de 350 efectius treballant intensament per controlar-lo i extingir-lo.

La direcció d’Extinció del Plan Infoca va assenyalar que l’incendi compta amb un front actiu que avança lentament en direcció al sud, amb vents d’intensitat moderada, i en el qual els efectius d’Infoca van concentrar les tasques d’extinció durant el matí d’ahir.

Ecologistes en Acció alerten que els focs afecten zones de gran valor mediambiental

A més, a Sevilla hi havia ahir dos focs actius més a Almadén de la Plata i Cazalla de la Sierra, a la Sierra Norte de Sevilla. L’agrupació Ecologistes en Acció va alertar que aquests últims incendis forestals actius han afectat espais “d’alt valor ecològic” per a Andalusia. Segons va indicar el portaveu d’Ecologistes en Acció al Consell de Participació de Doñana, Juan Romero, aquests incendis van afectar tres deveses d’alzinars “d’un altíssim valor mediambiental” incloses en els parcs naturals de Sierra Norte de Sevilla i Sierra de Aracena i Picos de Aroche, tots dos emmarcats en l’espai natural de Sierra Morena.

D’altra banda, durant la matinada de divendres a dissabte, es va declarar un incendi en una indústria de productes semielaborats per a gelateria i pastisseria de Gavà.

El foc es va centrar en la zona d’oficines de la part superior de l’edifici de Gelats & Sabors SL, de tres pisos. Deu dotacions de bombers van treballar en la seua extinció, que va calcinar totalment la part superior de la fàbrica. No va ser necessari desallotjar ningú, ni hi va haver ferits.

tracking