SEGRE

TERRORISME POLÈMICA

La presó de Zuera expulsa el seu imam pels atemptats de Catalunya

Els va relacionar en el rés amb les missions espanyoles a l’exterior

L’imam de la presó de Zuera cessat, Fawaz Nahhas.

L’imam de la presó de Zuera cessat, Fawaz Nahhas.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de l’Interior va confirmar ahir l’expulsió de l’imam de la presó saragossana de Zuera, Fawaz Nahhas, per, suposadament, haver relacionat en la seua oració del passat 25 d’agost els atemptats de Barcelona i Cambrils amb la participació d’Espanya en missions internacionals. Per la seua banda, el clergue musulmà va atribuir el cessament a una “mala interpretació” de les seues paraules.

La decisió és conseqüència de l’aplicació del Programa Marc d’Intervenció en Radicalització Violenta d’Interns Islamistes, d’aplicació als centres penitenciaris espanyols i amb la prevenció com a principal objectiu. Aquest programa és un element més de les mesures de control a mesquites i imams que Interior porta a terme amb la finalitat d’evitar atemptats jihadistes. El factor essencial que combaten aquestes mesures és la radicalització.

Al seu torn, Fawaz Nahhas va assegurar ahir que en “cap moment” hi va haver apologia del terrorisme. En roda de premsa, Nahhas, que feia cinc anys que exercia aquesta tasca, va condemnar “qualsevol tipus de terrorisme, vingui d’on vingui”. Va assegurar que hi va haver una “mala explicació” per part seua, així com una “mala interpretació per part del funcionari i una descontextualització que han derivat en conclusions errònies”. Nahhas va considerar “greu” el fet que “diguin el motiu del cessament abans que jo me n’assabenti”, i va mostrar la seua indignació per haver-lo conegut pels mitjans de comunicació. Segons va explicar el president de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), Riay Tatary, amb aquest cas ja són dos els imams cessats del càrrec a Espanya: l’anterior va ser per “motius diferents” a instàncies penitenciàries.

El turisme a Barcelona no es veurà afectat pels atacsEl secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Taleb Rifai, va assegurar ahir que el turisme de Barcelona no es veurà afectat pels atacs terroristes perpetrats a les Rambles i Cambrils el mes d’agost passat. En aquest sentit, Rifai va explicar que la capital catalana segueix sent una destinació “molt atractiva”, de manera que, malgrat els atemptats, la gent no deixarà de visitar-la. D’altra banda, set persones continuaven al tancament d’aquesta edició hospitalitzades, dos d’elles greus, pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils, segons el departament de Salut de la Generalitat. Al seu torn, el ple del Parlament Europeu va iniciar ahir la primera sessió després de l’aturada estiuenca guardant un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats a Catalunya i a la ciutat finlandesa de Turku.

tracking