SEGRE

1O

La Guàrdia Civil tanca el web oficial del referèndum i el Govern n'obre una de nova

Web del referèndum

La Generalitat activa el web del referèndum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha difós avui des de Twitter els nous enllaços del web del referèndum, per esquivar així el tancament del domini original dut a terme aquesta tarda per la Guàrdia Civil.

La Guàrdia Civil ha tancat la pàgina web del referèndum convocat per al pròxim 1 d’octubre, per ordre del titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga els preparatius de la consulta.

Segons han informat fonts de l’institut armat, agents de la Guàrdia Civil s’han personat a l’empresa CD Mon de Malgrat de Mar (Barcelona), que gestionava el servidor del web del referèndum, i han entregat una ordre judicial de tancament de la mateixa, ordre que la companyia ha complert.

Poc després de les 19.00 hores, el web referendum.cat, que informava de la consulta d’independència suspesa pel Tribunal Constitucional, ha deixat de funcionar, de manera que els internautes no hi poden accedir.

Tanmateix, gairebé simultàniament, la Generalitat ha posat en marxa dos nous enllaços que repliquen la pàgina web tancada.

Puigdemont ha anat informant a través de diversos tuits del canvi d’ubicació del web: "El web del referèndum està disponible des d’una altra direcció. Entreu a través d’aquest enllaç: ref1oct.cat", ha escrit el president, que ha afegit: "I també la trobareu a ref1oct.eu. Hi ha molta gent accedint de cop als dos dominis".

Altres membres del Govern, com el vicepresident, Oriol Junqueras, o el conseller de la Presidència, Jordi Turull, han contribuït a difondre els nous enllaços des dels seus comptes de Twitter.

tracking