SEGRE

PANORAMA

“Només obeirem el Parlament i l’1-O segueix endavant”

La rèplica de Turull a les suspensions de lleis del TC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Jordi Turull, va assegurar que el Govern seguirà endavant amb el referèndum, malgrat que el Tribunal Constitucional hagi suspès tant la llei de convocatòria com la de Transitorietat Jurídica. Va assegurar que l’Executiu “obeirà al Parlament” i no els tribunals estatals. Al ser preguntat per la suspensió de la llei de Transitorietat, va recordar que el mateix Parlament la “deixa en suspensió”, ja que només entraria en vigor si guanya el en el referèndum de l’1 d’octubre. A tot això va afegir que els catalans tenen “dret a decidir” i que “s’han guanyat” votar en un referèndum sobre la independència. Va assegurar que el Govern té aquest objectiu i el portarà a terme diguin el que diguin els tribunals estatals: “Sempre hem volgut acordar-lo, però ens pot més el compromís amb els ciutadans i, per això, nosaltres seguim”, va sentenciar. Sobre això, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, va assegurar que una eventual inhabilitació del president, Carles Puigdemont, i de la resta del Govern no impedirà la celebració del referèndum de l’1 d’octubre.

D’altra banda, Turull va assegurar que desconeix per què el Diari Oficial de la Generalitat (Dogc) no havia publicat encara ahir la suspensió cautelar de la llei del Referèndum. El Tribunal Constitucional va suspendre la llei dijous passat i llavors va ordenar publicar-ho al Dogc i també al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), que ho va fer divendres: “No sé dir per què el Dogc no”, va dir el conseller i portaveu. “Al Dogc arriben molts anuncis i no el puc informar del minut i resultat d’aquesta qüestió”, va respondre al ser preguntat per la premsa pel motiu, i va subratllar que el Govern de la Generalitat obeirà el decret de convocatòria de l’1-O, al marge de la suspensió.

En un altre ordre de coses, el grup de la CUP al Parlament va lamentar que no s’aturi l’activitat parlamentària durant la campanya del referèndum de l’1 d’octubre. Ells sí que reduiran “al mínim” la seua activitat a la Cambra per centrar-se en “el debat i les iniciatives pròpies de promoció i preparació del referèndum”.

tracking