SEGRE

1O

Demanen protecció per a lletrats d’Administració de Justícia a Catalunya

L’associació UPSJ manifesta el seu "compromís amb la legalitat i la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques del conjunt de la ciutadania"

Demanen protecció per a lletrats d'Administració de Justícia a Catalunya

Demanen protecció per a lletrats d'Administració de Justícia a CatalunyaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Progressista de Lletrats de l’Administració de Justícia (UPSJ) ha reclamat aquest dijous al ministre de Justícia, Rafael Catalá, i al conseller de Justícia de Catalunya, Carles Mundó, protecció per als integrants d’aquest cos davant de la situació política en aquesta comunitat autònoma.

D’aquesta forma l’UPSJ s’afegeix a idèntica petició que va formular dilluns passat el Sindicat de Lletrats de l’Administració de Justícia (SISEJ).

En un comunicat, l’UPSJ demana "el màxim respecte i protecció del personal que treballa en aquest àmbit, especialment del Cos de Lletrats de l’Administració de Justícia, com directors de l’Oficina Judicial".

L’UPSJ explica que ha decidit emetre aquest comunicat "davant de l’actual situació política que es viu a Catalunya".

Aquesta associació manifesta el seu "compromís amb la legalitat i la defensa dels drets fonamentals i de les llibertats públiques del conjunt de la ciutadania".

A més expressa el seu "suport i solidaritat als lletrats d’administració de justícia que estan exercint el seu treball en totes la causes, fins i tot les mediàtiques i complexes".

"En vista de la incertesa actual, hem d’esperar els esdeveniments i per això desitgem traslladar a tots els companys un missatge de tranquil·litat, sempre defensant la legalitat i recordant que som un cos professional de caràcter nacional i jerarquitzat", afegeix.

Aclareix que "com a professionals" que són es mantenen "al marge de les qüestions polítiques" i recorden que exerceixen "un servei públic".

L’UPSJ acaba fent "una crida als representants polítics perquè abordin des del diàleg la problemàtica existent i es contribueixi a resoldre aquesta difícil situació".

tracking