SEGRE

La Generalitat deixa d'enviar al Govern els informes setmanals sobre les seues despeses

Junqueras anuncia que no remetrà cap informació més fins passat l’1 d’octubre

El president Carles Puigdemont, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Jordi Turull es dirigeixen a la reunió del Govern.

Puigdemont demana "deixar tranquils" els Mossos perquè la seua prioritat és la seguretatGovern de la Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha enviat una carta al ministeri d’Hisenda en la qual informa que la Generalitat deixarà d’enviar informes setmanals sobre les seues despeses i només farà el mensual, amb el que no remetrà cap informació més fins passat l’1 d’octubre. Segons ha avançat TV3 i han confirmat a Efe fonts de la consellería d’Economia, Junqueras ha remès avui mateix la carta al ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro.

En ella, Junqueras assenyala que deixarà d’enviar els informes setmanals en considerar que el requeriment per remetre’ls suposa un "control polític que no guarda cap relació amb els objectius d’estabilitat pressupostària ni amb les finalitats de la legislació estatal en aquesta matèria". En la missiva, el conseller assegura que Catalunya continua compromesa en l’objectiu de dèficit establert per a les comunitats autònomes, per la qual cosa continuarà enviant els informes de despesa, encara que ho farà només amb periodicitat mensual.

D’aquesta manera, la Generalitat no enviarà nous informes de despesa fins passat el dia 1 d’octubre, quan el Govern preveu dur a terme un referèndum sobre la independència de Catalunya, que ha estat suspès pel Tribunal Constitucional.

El Govern va imposar a la Generalitat la necessitat d’enviar aquests informes perquè aquesta certifiqués per escrit que no destina partides pressuposades al referèndum.

A la carta, Junqueras recorda que el Parlament va aprovar el 6 de setembre la llei del referèndum, que estableix un "règim jurídic excepcional, destinat a regular i garantir la celebració del referèndum d’autodeterminació" i que aquest règim és "incompatible" amb les mesures de control de despesa aprovades per l’Executiu de Mariano Rajoy.

La Generalitat ha adoptat un nou acord mitjançant el qual "s’eximeix i dispensa" als responsables de la Generalitat "de la tramesa de la informació requerida", indica la carta. El vicepresident expressa també la voluntat de la Generalitat de continuar apostant "pel diàleg i l’exercici de la democràcia com a manera de resoldre el debat sobre les relacions polítiques entre Catalunya i Espanya". A més, afirma que "fins el moment no ha estat possible arribar a un acord amb el Govern de l’Estat sobre la celebració d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya, malgrat les reiterades propostes i peticions formulades pel govern de la Generalitat i el Parlament".

Alhora, Junqueras assenyala que, malgrat el desacord entre els dos governs per la celebració del referèndum, comparteix amb el Ministeri d’Hisenda "la necessitat de continuar col·laborant en tots els aspectes" que fan referència a l’estabilitat pressupostària de Catalunya i d’Espanya, d’acord amb els compromisos amb la Unió Europea en relació amb la sostenibilitat i estabilitat de les finances públiques.

tracking