SEGRE

BANCA INVESTIGACIÓ

L’Audiència no asseurà al banc dels acusats Fernández Ordóñez

El magistrat rebutja els recursos presentats en el ‘cas Bankia’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Penal de l’Audiència Nacional va rebutjar ahir els recursos presentats per les acusacions populars en el cas Bankia contra la decisió del jutge del cas, Fernando Andreu, de no asseure al banc dels acusats el que va ser governador del Banc d’Espanya (BdE), Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i altres alts càrrecs d’aquest organisme i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El tribunal també va revocar el sobreseïment del procediment en relació amb l’auditora Deloitte, que fins ara figurava com a responsable civil i a la qual la sala atribueix ara responsabilitat penal. El tribunal no va adoptar aquest acord de forma unànime, ja que la magistrada Clara Bayarri ha emès un vot particular.

Els recursos els va presentar el mes de maig passat la Comissió Intersindical de Crèdit (CIC) i la Confederació General del Treball (CGT), totes dos personades com a acusació popular, que atribueixen a diversos directius de la CNMV i del BdE responsabilitat en el moment de la sortida a borsa de l’entitat el 2011.

En concret, la Comissió Intersindical de Crèdit demanava asseure al banc dels acusats els responsables de la CNMV Julio Segura i Fernando Restoy, així com els del BdE Pedro Comín, Pedro González, Mariano Herrera, Jerónimo Martínez Tello, Javier Aríztegui i Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Arran d’aquesta decisió de l’Audiència, la Comissió Intersindical de Crèdit va anunciar que recorrerà la resolució de deslliurar del banc dels acusats vuit directius que es trobaven al capdavant de la CNMV i del BdE, entre els quals Fernández Ordóñez.

tracking