SEGRE

La Guàrdia Civil intervé planxes per fer cartells proreferèndum i votar "sí"

La Guàrdia Civil intervé planxes per fer cartells proreferèndum i votar

La Guàrdia Civil intervé planxes per fer cartells proreferèndum i votar "sí"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha intervingut en una empresa de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) diverses planxes per imprimir cartells institucionals de suport al referèndum de l’1 d’octubre, així com una altra per fer cartells pel "sí" en la consulta.

Segons ha informat el Ministeri d’Interior, aquesta intervenció duta a terme el segon dia de campanya a favor del referèndum respon, igual com les desenvolupades ahir, a l’ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar el referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional.

Interior subratlla que és significatiu que s’hagin confiscat en la mateixa empresa, anomenada Zukoy, tant les planxes destinades a l’elaboració de publicitat institucional en suport del referèndum, com la planxa construïda per confeccionar cartells demanant el "sí".

"A diferència de les actuacions realitzades el dia d’ahir, avui s’han confiscat les planxes que serveixen de matriu per a l’elaboració d’aquests cartells, pel que d’aquesta manera s’impossibilita que es continuï imprimint", ha detallat Interior.

L’operació continua oberta i no es descarten noves actuacions

Ahir la Guàrdia Civil va intervenir prop de 100.000 cartells de publicitat del referèndum en una nau industrial de l’empresa Marc Martí, vinculada a un publicista que va estar imputat en el cas del Palau de la Música, al barri barceloní del Poblenou.

Aquests cartells, de mesura petita, reproduïen la publicitat que la Generalitat va impulsar després de convocar el referèndum d’independència de l’1 d’octubre, que inclou una fotografies d’una bifurcació d’una línia fèrria amb la pregunta "Vas nàixer per decidir, renunciaràs?".

Els agents en van trobar en aquesta nau, a més dels cartells amb el logo de la Generalitat, d’altres que en els que expressament es convida a votar sí.

La Guàrdia Civil continua les seues investigacions en diferents emplaçaments a la recerca de material sobre el referèndum.

Juntament amb aquestes indagacions l’institut armat ha tancat en els últims dies, per mandat judicial, tant el web oficial del referèndum com una altra posada en marxa després per la Generalitat amb la mateixa finalitat.

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha reclamat avui els dirigents catalans que donen suport al referèndum suspès pel Tribunal Constitucional que reflexionin i tornin "a la racionalitat i a la legalitat".

Per la seua part, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit el Govern i l’Estat que "no subestimin la força del poble de Catalunya" en la seua ferma determinació de decidir el seu futur polític, i ha criticat el seu "comportament antidemocràtic" que "confisca llibertats".

tracking