SEGRE

EUROPA TERRORISME

El Regne Unit tem un nou atemptat terrorista i manté el nivell d’alerta màxima

Detingut un jove de 18 anys per la seua implicació en l’explosió al metro de Londres || La Policia Metropolitana anuncia que augmentarà la presència als carrers de la capital britànica per aquest cas

Londres augmenta les mesures de seguretat i la presència policial als carrers arran de l’atemptat d’ahir.

Londres augmenta les mesures de seguretat i la presència policial als carrers arran de l’atemptat d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació sobre l’atemptat de divendres a l’estació de metro Parsons Green (al sud-oest de Londres), en el qual vint-i-nou persones van resultar ferides, va avançar ahir amb la detenció d’un jove de 18 anys, però es manté l’alerta terrorista en “crítica”, el nivell més alt, cosa que implica que es pot produir un nou atemptat.

El jove, del qual no s’ha facilitat la identitat, va ser arrestat en virtut de la llei antiterrorista a la zona portuària de Dover (al sud-est d’Anglaterra), des d’on se’l va traslladar a una comissaria de la capital britànica per interrogar-lo sobre les circumstàncies de l’atemptat, del qual es va responsabilitzar el grup jihadista Estat Islàmic. La ministra britànica de l’Interior, Amber Rudd, va qualificar la detenció de “molt significativa”, però va recalcar que la investigació està en curs. Scotland Yard va informar en un comunicat que, cap a les 12.40 GMT d’ahir, van evacuar i van escorcollar un domicili a la localitat de Sunbury, al comtat de Surrey (als afores de Londres), com a part de la investigació, i també van disposar l’evacuació dels residents dels edificis veïns com a mesura de precaució. La policia ha demanat a la població que es “mantingui alerta”, ja que l’alarma actual implica que un atemptat pot ser imminent.

La cap de la Policia Metropolitana de Londres (MET), Cressida Dick, va informar que la gent veurà més presència policial als carrers i va recalcar que Londres “no s’aturarà” després d’aquest atac. “El millor de Londres és que no ens rendim als terroristes. De forma que el sistema de transport funciona com sempre”, va afegir.

Amb el nivell crític d’alerta, es va posar automàticament en pràctica l’anomenada operació Temperador, que autoritza els soldats a prestar ajuda a la policia per tal de reforçar la seguretat en nombrosos llocs importants del país. La decisió d’apujar el nivell d’alerta, segons va assenyalar el Govern, la va prendre el Centre d’Anàlisi Conjunta de Terrorisme, compost per representants de setze departaments del Govern i amb seu a les oficines dels serveis secrets MI5 (intern).

madrid

La iniciativa del ministeri d’Interior Stop Radicalisme, que ofereix canals perquè els ciutadans alertin de radicalitzacions, suma 4.761 avisos des de la posada en marxa el 2015, i en els dies posteriors als atemptats de Catalunya va multiplicar l’activitat, amb un 45 per cent d’avisos amb interès policial. Així ho va informar ahir el ministeri, que va subratllar que la pàgina web d’aquesta iniciativa s’ha renovat i mostra una imatge més actual i amb contingut en castellà, català, gallec, eusquera i valencià, així com en anglès, francès i àrab.

D’altra banda, el president de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE), Riay Tatary, va recordar ahir “l’impacte” que va sentir al conèixer els atemptats de Catalunya, que han portat a treballar en un cens d’imams, unes persones que va qualificar de “factor molt integrador de la comunitat musulmana”.

En una entrevista amb Efe al complir-se un mes dels tràgics successos que van provocar la mort de setze persones, Tatary va demanar que s’entengui que els musulmans formen part de la societat espanyola i, per tant, el que afecta aquesta els afecta a ells també. A més a més, va considerar que els atacs d’odi, fins i tot físics, cap a musulmans són un fet puntual a Espanya.

La Plataforma Pacte de Convivència, que componen representants d’institucions col·legials, universitaris, confessions religioses, ONG i altres col·lectius de la societat civil, van homenatjar ahir les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils en un acte que va tenir lloc al Bosc del Record, al parc del Retiro de Madrid. Els assistents van realitzar un gest simbòlic mitjançant l’elaboració d’un trencaclosques i van guardar un minut de silenci per les víctimes i les famílies.

Per la seua banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va confirmar ahir que es manté el nivell 4 (sobre 5) reforçat d’alerta antiterrorista a Espanya després de l’atemptat registrat divendres a Londres.

Londres augmenta les mesures de seguretat i la presència policial als carrers arran de l’atemptat d’ahir.

Londres augmenta les mesures de seguretat i la presència policial als carrers arran de l’atemptat d’ahir.EFE

tracking