SEGRE

JUSTÍCIA MENORS

Juana Rivas pot parlar amb els fills cada dia per videotrucada

Un jutge italià obliga el pare a permetre-ho

Foto d’arxiu de Juana Rivas al sortir dels jutjats de Granada.

Foto d’arxiu de Juana Rivas al sortir dels jutjats de Granada.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge italià obliga Francesco Arcuri, exparella de Juana Rivas, condemnat per maltractaments i pare dels seus dos fills, que permeti que la dona pugui parlar diàriament amb els dos fills menors, ara a Itàlia, a través de videotrucada. Segons la mare, no havia pogut tenir contacte amb ells des del passat 28 d’agost, data en la qual, obligada per la justícia, va entregar els petits al pare. Aquest, poc després, es va traslladar amb ells a Itàlia. Segons es va saber ahir, fa una setmana que la mare va recuperar el contacte amb els nens.

La decisió judicial no va agradar en absolut al pare i al seu equip legal. Enrique Zambrano, el nou advocat a Espanya d’Arcuri, va explicar que consideren aquesta decisió “temporal”, perquè l’equip de lletrats italians l’ha recorregut, “si no per deixar-la sense efecte, almenys per limitar-la, de moment”, segons El País.

Juana Rivas va ser obligada a entregar els fills a la seua exparella, condemnada per maltractaments

Rivas va ser obligada per una resolució judicial a entregar els dos menors, de 3 i 11 anys, al pare, Francesco Arcuri, després d’haver-los portat a Espanya des d’Itàlia. Després de l’entrega, Arcuri va tornar amb els nens a la seua casa a Carloforte, localitat italiana on abans també vivia Juana amb ells. Juana va denunciar llavors, a través dels seus advocats, que el pare li impedia posar-se en contacte amb els nens, i el seu equip legal va informar que posarien en marxa al país italià un procediment “urgentíssim” per obligar Arcuri a permetre que es comuniquin. Ara, i des de fa una setmana, segons l’advocat espanyol del pare, Juana parla amb els fills diàriament a través de videotrucada.

El nou lletrat d’Arcuri desconeix si aquesta resolució és conseqüència directa de l’acció judicial anunciada pels advocats de Rivas.

tracking