SEGRE

SUCCESSOS COMERÇ

Una explosió en una pastisseria deixa vint-i-un ferits a Barcelona

Vuit de greus i un en estat crític || L’edifici, sense danys estructurals, queda temporalment inhabitable per la falta de subministraments com llum, aigua i gas

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de vint-i-una persones van resultar ferides, vuit de greus i una de crítica, ahir per l’explosió d’un forn en una pastisseria del carrer Marina de Barcelona, segons va informar el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). El ferit crític presenta cremades de diversa consideració i va ser traslladat a l’Hospital Vall d’Hebron.

Per causes que encara s’investiguen, es va produir una forta deflagració a l’obrador d’un forn de la pastisseria, la qual cosa va provocar un incendi posterior que va obligar a confinar els veïns de l’edifici, que no va patir danys estructurals. Tot i així, durant el dia d’ahir no va ser habitable perquè es va quedar sense els subministraments bàsics, com són l’aigua, la llum i el gas. Els veïns s’allotjaran en llocs facilitats per les respectives assegurances o en cases de familiars i amics.

La majoria dels ferits són per inhalació de fum, encara que un va haver de ser operat per danys al turmell. La columna de foc que va provocar l’incendi era visible des de molts punts de la ciutat. Els Bombers de Barcelona van rebre l’alerta del foc cap a les 07.00 hores d’ahir, i fins al lloc dels fets es van traslladar vuit dotacions de bombers, dotze ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques i diverses patrulles de la Guàrdia Urbana.

Una veïna del mateix carrer, Isabel Vázquez, va assegurar ahir que l’explosió “va ser molt gran”. Ella i el seu marit s’acabaven de llevar i van pensar que era un atemptat terrorista a la Sagrada Familía, ja que la pastisseria està situada a escassos quinze minuts del temple. La pastisseria L’Estrella és una de les més antigues del barri barceloní del Fort Pienc, i la família que ara la regenta està implicada en el negoci des de l’any 1934. L’explosió també va afectar l’establiment del costat, la botiga d’alimentació Cot. El propietari, Antoni Cot, va estar des de primera hora valorant els danys al local. “En tenim per a mesos”, va assegurar, ja que l’explosió va provocar una fuita d’aigua que va fer malbé molts productes. A més, va destrossar la separació entre els dos locals i el fals sostre del magatzem. Cot viu molt a prop de l’establiment i, quan va sentir l’explosió, va mirar per la finestra i va baixar “corrent”, on tot era “un caos”.

tracking