SEGRE

NACIONS UNIDES

Donald Trump s’estrena a l’ONU disposat a “destruir totalment Corea del Nord”

Pyongyang, l’Iran i Veneçuela centren el discurs del president dels Estats Units a l’Assemblea General || El president francès, Emmanuel Macron, afirma que l’Acord de París “no serà renegociat”

El president dels EUA, Donald Trump, durant el seu discurs a l’Assemblea General de l’ONU, ahir.

El president dels EUA, Donald Trump, durant el seu discurs a l’Assemblea General de l’ONU, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va fer ahir el seu primer discurs davant de l’Assemblea General de l’ONU, en el qual va deixar clar que no li tremolarà el pols davant del “règim depravat” de Kim Jong-un i va advertir que la paciència del seu Govern té un límit i està disposat a “destruir totalment” Corea del Nord si augmenten les amenaces. El president nord-americà va instar la comunitat internacional a fer “molt més” per contenir l’amenaça que representa Corea del Nord i, en aquest sentit, va considerar inacceptable que hi hagi països que continuïn col·laborant amb el règim de Kim Jong-un. Trump va recalcar que és moment d’“aïllar” per complet Pyongyang.

Trump no va escatimar en crítiques per a l’acord que va permetre un aixecament parcial de les sancions contra l’Iran a canvi de compromisos en l’àmbit industrial i armamentístic. Segons la seua opinió, es tracta de “la pitjor transacció i la més unilateral en què hagin entrat els Estats Units”, fins al punt de considerar-la una “vergonya”. A això li va respondre el president francès, Emmanuel Macron, que va considerar un “gran error” denunciar l’acord nuclear sense oferir una alternativa. El president francès va insistir que l’acord és “sòlid” i “essencial per a la pau” i va assegurar que no respectar-ho seria “irresponsable”.

Macron insisteix que no es pot rebaixar l’ambició en la lluita contra el canvi climàtic

En el seu discurs de 40 minuts, Trump també va dedicar temps a Veneçuela. Va assegurar que es troba “a punt del col·lapse total” i va dir que EUA és a punt per adoptar noves mesures si el president, Nicolás Maduro, “persisteix en el seu camí per imposar un règim autoritari”.

Respecte a la situació del seu país, va assegurar que “com a president dels Estats Units, sempre posaré els EUA primer, igual que vostès, com a líders dels seus països, sempre posaran i haurien de posar els seus països primer”.

Després de presumir que als EUA “li ha anat molt bé des del dia de les eleccions” que ell va guanyar el novembre passat, amb rècords a la borsa i l’atur en el nivell més baix en 16 anys, va reafirmar que no permetrà que d’altres nacions “s’aprofitin” de la seua, per exemple amb acords en els quals els Estats Units “no reben res a canvi”.

Macron, per la seua part, va parlar en el seu discurs sobre l’Acord de París. Va assegurar que “no serà renegociat” i va insistir que no es pot rebaixar l’ambició en la lluita contra el canvi climàtic.

Macron va dir que “respecta” la decisió dels Estats Units d’abandonar aquest pacte global, però va subratllar que el seu país continuarà aplicant-lo amb la força d’aquells que “volen crear un món millor”.

tracking