SEGRE

ESNOTICIA

Batet reclama diàleg i Narbona demana que es desconvoqui l’1-O

“Proclamar la independència seria passar la línia del ridícul”

Cristina Narbona.

Cristina Narbona.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder del PSC al Congrés, Meritxell Batet, va reiterar ahir que l’única solució possible al procés sobiranista de Catalunya passa pel diàleg entre la Generalitat i el Govern central però va advertir que fora del compliment de la llei hi ha “l’arbitrarietat”. També des del PSC, el seu líder, Miquel Iceta, va avisar els dirigents independentistes que proclamar una Catalunya independent després de l’1-O suposaria “passar una línia, no roja, sinó del ridícul”.

Per la seua part, la presidenta del PSOE, Cristina Narbona, va demanar ahir al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que desconvoqui el referèndum “com més aviat millor”, i que, “de forma immediata”, es pugui garantir l’obertura d’un espai de diàleg polític.

Narbona va fer una crida perquè es mantingui “la prudència, la calma i la mesura” i perquè es compleixin les lleis quan cal complir-les però tenint en compte “la necessària proporcionalitat”. Segons la presidenta socialista, el referèndum “no té cap suport” ni des del punt de vista de la legalitat nacional, ni autonòmica, ni internacional. Fonts de l’executiva federal socialista van declarar a Europa Press que el PSOE no descarta que els líders sobiranistes facin una declaració unilateral d’independència a Catalunya, encara que confien que aquest “esperpent” no arribi a produir-se.

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha descartat aquest dijous la possibilitat que el seu secretari general, Pedro Sánchez, protagonitzi una fotografia al costat del president del Govern central, Mariano Rajoy, i el president de Ciutadans, Albert Rivera, que visualitzi el front comú contra l’independentisme català.

tracking