SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

La Fiscalia rebaixa a 2 anys la pena per a Macià Alavedra i Prenafeta

Els dos exdiputats de l’era Pujol són jutjats en el cas de corrupció urbanística Pretòria || Demana 13 anys de presó per a ‘Luigi’, l’aconseguidor de la trama

L’exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta arriba a l’Audiència Nacional.

L’exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta arriba a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Anticorrupció va rebaixar ahir a dos anys la petició de pena de presó per als exalts càrrecs de la Generalitat en l’etapa de Jordi Pujol Macià Alavedra i Lluis Prenafeta, per la seua implicació en la trama Pretòria que jutja l’Audiència Nacional.

Tots dos van reconèixer en les primeres sessions de la vista oral que havien cobrat comissions del 4% per intermediar en dos operacions urbanístiques de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Després del pacte assolit amb el Ministeri Públic, la fiscal del cas, Ana Cuenca, va rebaixar la petició inicial de sis anys i deu mesos de presó per a cada un i en aquest nou escrit demana un any de presó pel delicte de tràfic d’influències i un altre any per blanqueig de capitals, de forma que els dos acusats podrien evitar entrar a la presó. Demana a més una multa de 3.243.204,39 euros per a Alavedra i de 5.831.060 euros per a Prenafeta.

Tots dos estan acusats de mediar en l’operació Niesma a Sant Andreu de Llavaneres consistent en la compravenda de dos finques el valor de les quals es va revaloritzar després de ser requalificades, i en l’operació Badalona, desenvolupada al port esportiu de l’esmentada localitat. Totes dos, juntament amb l’operació Pallaresa (Santa Coloma de Gramenet) integren la trama Pretòria. A part d’aquests dos acusats, la fiscal també va rebaixar la petició de pena per a uns altres quatre més que també van reconèixer la seua implicació en la trama que va operar entre els anys 2000 i 2009 a les tres localitats. Per a Manuel Carrillo, amo de Limasa (empresa adjudicatària dels serveis de neteja en Santa Coloma), passa de tres anys anys de presó a sis mesos pel delicte de suborn i multa de 12.480 euros. D’altra banda, per al presumpte capitost de la trama, l’exdiputat del PSC Luis Andrés García, Luigi, augmenta la petició de 8 a 13 anys de presó pels delictes de tràfic d’influències i blanqueig de capitals i li afegeix delicte continuat de suborn i falsedat en document oficial. La fiscal, que li demana la multa més alta, de 26.116.691,32 euros, manté que era l’“aconseguidor” per la seua proximitat a l’exalcalde de Santa Coloma de Gramenet Bartolomé Muñoz.

tracking