SEGRE

POLÍTICA TENSIÓ

Kim Jong-un promet “domesticar amb foc aquest vell xaruc” de Trump

Rússia demana calma per solucionar la crisi

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, en una aparició pública.

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, en una aparició pública.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tensió a la península coreana va assolir ahir una nova cota després que el líder nord-coreà Kim Jong-un arremetés contra Donald Trump pel seu intimidatori discurs davant de l’ONU i el règim amenacés de fer detonar una bomba d’hidrogen a l’oceà Pacífic.

“Definitivament domesticaré amb foc aquest neulkdari mijikwang-i (una expressió que en coreà pot traduir-se com a “vella bèstia llunàtica”)”, va advertir Kim en la versió original del text, que en la seua traducció a l’anglès qualifica Trump de “vell xaruc”.

Pyongyang amenaça de fer detonar una bomba d’hidrogen a l’oceà Pacífic

El líder comunista va titllar d’“excèntric” el discurs que el president nord-americà va pronunciar dimarts passat davant de l’ONU, on va amenaçar de “destruir totalment Corea del Nord”, i va considerar que la seua al·locució “està desencadenant la preocupació global”

“Ara que Trump em va insultar, a mi i al meu país, davant dels ulls del món, estudiem una rèplica al més alt nivell”, que anirà “més enllà de les seues expectatives”, va assegurar Kim.

Per la seua part, els Estats Units considerarien que una possible prova d’una bomba d’hidrogen, encara que dubta que tingui la capacitat de fer-ho, “canviaria les regles del joc” negociador amb el règim de Corea del Nord, segons un alt càrrec del Govern dels EUA. “Hi ha certa quantitat de fanfarroneria que es dóna per descomptada quan es tracta de Corea del Nord. Tanmateix, sí que ho prenem seriosament en certa mesura”, va declarar el càrrec de l’Executiu. Paral·lelament, el ministre d’Exteriors de Rússia, Serguei Lavrov, va criticar ahir els encreuaments d’acusacions entre els Estats Units i Corea del Nord, que va qualificar de “baralla de guarderia entre nens”, i va demanar calma i diplomàcia per solucionar la crisi.

tracking