SEGRE

ESNOTICIA

Junqueras, a la Guàrdia Civil: “Som gent honrada”

El vicepresident de la Generalitat demana ovacionar l’Espanya democràtica || ERC celebra diversos actes al Pirineu de Lleida

El vicepresident del Govern de la Generalitat, Oriol Junqueras.

Junqueras nega la legalitat d'Espanya i diu que la llei del referèndum s'aprovarà al setembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras (ERC), va llançar ahir un missatge als agents de la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya amb motiu de l’1-O: “Tots nosaltres som gent honrada. Qui els ordena les detencions i els escorcolls no poden dir el mateix”, va afirmar. “No són persones que es caracteritzin per la seua honradesa i la seua honestedat”, va clamar el líder dels republicans en un acte celebrat a Vilafranca del Penedès en el marc de la campanya d’ERC per demanar el en el referèndum de l’1 d’octubre.

En la intervenció, va basar el seu argument en el fet que “l’únic partit de govern a Europa investigat per corrupció, el PP, vol intervenir els que governen amb més de vuitanta-sis anys d’honestedat”, amb referència a la trajectòria del seu partit. “Volen impedir el dret de vot fins i tot als que estan d’acord amb ells i volen votar que no”, va afirmar davant de prop de dos mil assistents, segons l’organització. Per això, va cridar a omplir les urnes l’1-O i va cridar: “Visca la democràcia! Visca l’oportunitat democràtica de l’1 d’octubre i visca l’Espanya democràtica que té l’oportunitat de renàixer i de fer-se valer en el referèndum de l’1-O!”

Xarrades a Organyà, Oliana, Vilaller i Tremp sobre la llei del Referèndum i la de Transitorietat Jurídica

El vicepresident va ser el primer a intervenir en l’acte de Vilafranca, on també van participar el conseller d’Exteriors, Raül Romeva; la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i la secretària primera de la Mesa del Parlament, Anna Simó. Junqueras va obrir el míting perquè els esdeveniments relacionats amb els Mossos el van obligar a tornar de manera immediata a Barcelona per fer seguiment de la situació.

D’altra banda, ERC Alt Pirineu ha organitzat durant el cap de setmana diversos actes en diferents poblacions. El primer es va celebrar divendres a la tarda, a Organyà, i va ser a càrrec de Sebastià Sardiné. El jurista va explicar als assistents com s’organitzen la llei de Referèndum i la de Transitorietat Jurídica.

Ahir al migdia, hi va haver un vermut tertúlia a Oliana amb la mateixa temàtica. Vilaller també va acollir un dels actes organitzats per ERC, amb la presència dels diputats al Parlament de Catalunya Carmina Castellví i David Rodríguez. Finalment, Tremp va acollir un acte conjunt amb el PDeCAT.

tracking