SEGRE

Trapero envia al seu número dos a la reunió de comandaments

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Trapero envia al seu número dos a la reunió de comandaments policialsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El més major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha enviat Ferran López, comissari superior de Coordinació territorial del cos, a la reunió de comandaments policials que ja ha començat a la Delegació del Govern convocada per Diego Pérez de los Cobos, director del Gabinet de Coordinació de la secretaria d’Estat de Seguretat.

La reunió, que es fa a la Delegació del Govern, a Barcelona, és la primera en què es convoca als comandaments de Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana de Barcelona després que dissabte passat la Fiscalia Superior de Catalunya deixés en mans de Pérez de los Cobos la coordinació del dispositiu judicial. Al llarg de tot el dia, la policia catalana s’ha resistit a detallar oficialment quin comandament dels Mossos d’Esquadra assistiria a la reunió, a la qual finalment el major, Josep Lluís Trapero, ha enviat Ferran, un dels seus números dos dels Mossos d’Esquadra juntament amb el comissari Joan Carles Molinero.

La decisió de la Fiscalia de deixar en mans de Pérez de los Cobos, director del Gabinet de Coordinació i Estudis de la Secretaria d’Estat de Seguretat i coronel de la Guàrdia Civil, la direcció del dispositiu policial per evitar l’1-O ha indignat al Departament d’Interior, que ha anunciat que recorrerà l’ordre del ministeri públic i ha encarregat un informe jurídic sobre la legalitat de la mateixa.

A més del comissari dels Mossos d’Esquadra, a la reunió d’aquesta tarda assisteixen el responsable de la Guàrdia Civil a Catalunya, Ángel Gozalo; el cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote; i el cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

Aquests mateixos comandaments policials han mantingut en les últimes setmanes diferents reunions de coordinació amb el fiscal Superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, a les que fins ara havia assistit el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

tracking