SEGRE

ESNOTICIA

Rectorat okupat i manifest de la UdL contra la repressió policial

Estudiants simulen una votació amb urnes i paperetes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estudiants de la Universitat de Lleida van iniciar ahir una okupació indefinida del Rectorat a favor del referèndum i contra les actuacions policials i judicials de l’Estat per evitar-lo. Consideren que aquesta situació els obliga a mobilitzar-se i a “ser al carrer i no a les aules”, i asseguren que mantindran la tancada “fins que guanyem”. Tenen previst passar la nit a les aules i s’aniran mobilitzant en funció de com evolucioni l’actualitat fins diumenge. De fet, el dia 20 passat, estudiants ja van okupar l’edifici.

La jornada reivindicativa d’ahir va començar amb un recorregut per les aules al campus de Cappont, en el qual els alumnes van entrar a les aules per exposar a estudiants i docents la seua postura i demanar-los que s’uneixin a la mobilització. Després, uns cent cinquanta estudiants van marxar pels carrers, cantant consignes com “Els carrers seran sempre nostres”, fins al Rectorat, on els esperava un altre centenar d’alumnes. Allà van seguir amb el recorregut, van celebrar una assemblea i van protagonitzar una performance en què els estudiants, i alguns professors, van simular una votació en urnes de cartró, amb paperetes com les oficials, que també van llançar des de la terrassa del Rectorat. També van participar-hi regidors d’ERC i la Crida-CUP.

Per avui hi ha prevista una concentració davant del claustre extraordinari convocat per l’equip rectoral. Precisament, una comissió va redactar ahir un manifest que es farà públic al claustre, i que el govern de la UdL assumeix com a propi, que expressa la seua postura sobre les actuacions de l’Estat, “que coarten l’exercici de les institucions d’autogovern de Catalunya i limiten les llibertats individuals”.

El manifest condemna les detencions i imputacions de càrrecs, l’ús de la “intimidació i l’arbitrarietat” en lloc del debat polític, rebutgen la intervenció dels comptes de la UdL i dóna el seu suport a qualsevol membre de la comunitat universitària que es pugui veure incriminat en el procés. Ratifica l’acord del claustre del dia 30 de maig del 2014 de “suport al poble català per decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu”, defensa “el dret indiscutible de Catalunya al ple exercici del seu autogovern” i remarca que el diàleg és l’única via per solucionar “un conflicte que té una naturalesa estrictament política”.

MANIFEST

  1. Condemnem rotundament la detenció i la imputació de càrrecs penals de persones, moltes de les quals servidors públics en l’exercici de les seues funcions, que compleixen l’encàrrec del Parlament de l’organització del referèndum de l’1 d’octubre. 
  2. Condemnem sense pal·liatius l’ús de la intimidació i l’arbitrarietat com a eines de substitució i supressió del debat polític. En aquest sentit, considerem que el desplegament desproporcionat de forces policials no resoldrà de cap manera l’actual situació que viu el país. 
  3. Condemnem amb fermesa i rebutgem qualsevol intent d’impulsar processos judicials generalitzats. 
  4. Ratifiquem l’acord del Claustre de la UdL, de 30 de maig del 2014, de suport al dret del poble català per decidir lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu.
  5. Manifestem el ple recolzament a qualsevol membre de la comunitat universitària que, en l’exercici dels seus drets fonamentals, es pugui veure incriminat en aquest procés. Explícitament, volem expressar la nostra solidaritat amb una companya que ha estat afectada per haver format part de la Sindicatura Electoral. 
  6. Rebutgem la intervenció dels comptes de la Universitat de Lleida i de tots els seus organismes i instituts. 
  7. Defensem el dret indiscutible de Catalunya al ple exercici del seu autogovern, i donem suport a totes les institucions democràtiques del nostre país.
Estudiants van simular ahir una votació al Rectorat de la UdL.

Estudiants van simular ahir una votació al Rectorat de la UdL.MAGDALENA ALTISENT

tracking