SEGRE

EUA DIPLOMÀCIA

Trump inclou Corea del Nord en el seu veto migratori

Kim Jong-un assegura que els EUA li han declarat la guerra || Veneçuela i el Txad també entren a la llista de les restriccions

A la imatge, el president nord-americà, Donald J. Trump.

A la imatge, el president nord-americà, Donald J. Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Casa Blanca va anunciar aquest diumenge noves restriccions de viatge a ciutadans de Corea del Nord, Veneçuela i el Txad, en una modificació del veto migratori aprovat enguany, que afectava països de majoria musulmana.

En el seu comunicat, la Presidència nord-americana va subratllar que manté l’Iran, Líbia, Síria, Somàlia i el Iemen a l’esmentada llista, de la qual va ser exclòs el Sudan, mentre que afegeix restriccions contra el Txad, Corea del Nord i Veneçuela.

El gendre del magnat va utilitzar el compte de correu electrònic privat per tractar assumptes oficials

Les noves restriccions de viatge varien segons el país i van ser publicades el dia en què expiraven les aplicades als sis països esmentats de majoria musulmana.

En el cas de Corea del Nord, la Casa Blanca va recalcar que “el Govern nord-coreà no coopera amb els Estats Units en cap aspecte i no satisfà els requisits de comunicació d’informació”. Va assenyalar, a més a més, que “el Govern de Veneçuela no coopera a l’hora de verificar si els seus ciutadans suposen una amenaça per a la seguretat nacional o la seguretat pública”.

Per la seua banda, el ministre d’Exteriors de Corea del Nord, Ri Yong-ho, va assegurar ahir que Donald Trump “ha declarat la guerra” a Corea del Nord, motiu pel qual Pyongyang es reserva el dret de respondre amb mesures que poden incloure abatre bombarders nord-americans, fins i tot si no sobrevolen el seu espai aeri.

Pel seu costat, el Govern de Veneçuela va descriure com a “terrorisme psicològic i polític” la imposició de restriccions de viatge per part dels EUA i es reserva el dret a adoptar “totes les mesures necessàries per defensar l’interès i la sobirania nacional”.

D’altra banda, Jared Kushner, gendre i assessor de Trump, va utilitzar el seu compte de correu electrònic privat per tractar afers oficials, segons va reconèixer el seu advocat. Trump va criticar Hillary Clinton per l’ús del seu compte de correu privat quan era secretària d’Estat.

tracking