SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els cossos trobats a Susqueda, nus i amb signes de violència

L’examen forense apunta a un doble crim perpetrat per més d’una persona || El cadàver de la noia té una ferida al cap i el del noi, diverses al tòrax

Els Mossos d’Esquadra, al pantà de Susqueda, on dimarts es van trobar els cadàvers.

Els Mossos d’Esquadra, al pantà de Susqueda, on dimarts es van trobar els cadàvers.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos cadàvers, d’un home i una dona, trobats al pantà de Susqueda dimarts estaven nus i presentaven signes de violència, segons van informar fonts coneixedores del cas. Tot i que encara falta la confirmació oficial que es tracta dels dos joves desapareguts fa un mes, els investigadors treballen donant per fet que són Paula M. P., de 21 anys i veïna de Cabrils, i Marc H. L., de 23 i d’Arenys de Munt, que van ser víctimes d’un doble crim.

Aquesta és la conclusió del primer examen forense, a falta dels resultats de l’autòpsia. Es basen en el fet que el cadàver de la noia presenta una ferida al cap i el del noi, diverses lesions al tòrax, a més de portar damunt una motxilla plena de pedres. Cap dels dos no estava lligat.

Els cossos trobats no s’han pogut identificar oficialment a l’estar en mal estat

Els forenses investigaven ahir si les ferides van ser provocades per una arma de foc, una arma blanca o un objecte contundent. Els investigadors sospiten que almenys es van utilitzar dos armes per perpetrar els crims. A més, pensen que l’autor o autors són coneixedors de la zona. Per aquesta raó, tornaran a revisar les càmeres de videovigilància que hi ha en diferents punts del pantà.

Pel tipus de lesions i l’intent de fer desaparèixer les proves sota l’aigua del pantà, els investigadors sospiten que hi podria haver més d’una persona implicada en la mort de la parella.

L’examen forense d’ahir no va poder confirmar que es tracti de la parella desapareguda a l’agost, perquè el mal estat dels cossos no va permetre extreure empremtes dactilars, ni tenen cap tatuatge o marca que permeti identificar-los oficialment. Si no s’aconsegueix fer-ho, se’ls realitzaran proves de l’ADN o la identificació odontològica.

El cotxe de la parella desapareguda el van trobar submergit davant d’una platja de difícil accés per carretera. El vehicle va ser manipulat per llançar-lo fins al lloc. També es va intentar fer desaparèixer el caiac amb el qual les víctimes van dir als seus familiars que farien una excursió pel pantà. La barca va aparèixer punxada i amb pedres a l’interior.

A ells se’ls busca des del passat 26 d’agost, i el pantà ha estat rastrejat des d’aleshores en diverses ocasions pels bussejadors dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat i la Guàrdia Civil, i en el transcurs de les últimes setmanes, els Mossos mantenien un dispositiu que buscava tant a l’aigua com a la zona per terra.

tracking