SEGRE

Els estudiants tornen a omplir la plaça Paeria pel referèndum

Dos mil joves es manifesten pels carrers de Lleida

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns dos mil estudiants s'han manifestat aquest dijous per segon dia consecutiu en defensa del referèndum. Els joves s'han concentrat a la plaça Paeria, on han cridat consignes contra l'alcalde i favor de votar el pròxim diumenge.

En un ambient festiu, un grup de grallers ha tocat 'Sóc de l'oest', s'ha encès una traca de petards i els estudiants han començat la manifestació pel carrer Major.

Els estudiants han fet una assentada a l'avinguda Blondel, davant de la seu del PSC, que estava custodiada per agents dels Mossos d'Esquadra. Al seu pas per davant de la Paeria, manifestants han arrencat la bandera espanyola dels pals que hi ha al carrer i l'han tirat a la canalització.

La protesta ha finalitzat a l'avinguda Francesc Macià, davant de la subdelegació del Govern central, on els estudiants han cantat l'himne d'Els Segadors i han llegit un manifest en què han fet una crida a anar a votar diumenge, han demanat que els estudiants defensin els col·legis electorals i han donat "ànims i força" als directors d'escoles i instituts "amenaçats per posar urnes".

Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona

Milers d'estudiants de secundària i universitaris han començat aquest migdia una manifestació a la plaça Universitat de Barcelona a favor del dret a decidir i de la celebració diumenge vinent del referèndum d'autodeterminació, declarat il·legal pel Tribunal Constitucional.

La marxa està convocada per la plataforma Universitats per la República, el portaveu de la qual, Jordi Vives, ha explicat a l'inici de la protesta que el seguiment de la vaga a totes les universitats catalanes està sent "massiu, incloses les universitats privades".

La manifestació està encapçalada per una pancarta amb el lema "Que no ens suspenguin la democràcia" i els estudiants enarboren nombroses estelades, que també utilitzen per cobrir-se amb elles a tall de capa.

En un ambient festiu i reivindicatiu, vigilat des de lluny per un important dispositiu de furgonetes dels Mossos d'Esquadra, també exhibeixen pancartes amb lemes com "1-O volem votar" o "votem per ser lliures".

Els organitzadors han anunciat que la manifestació canviarà el seu recorregut habitual i finalitzarà a la plaça d'Els Països Catalans, davant l'estació de Sants, per l'aportació simbòlica del nom de la plaça a la celebració del referèndum.

La portaveu de la plataforma convocant, Marta Rosique, ha destacat que "el moviment estudiantil encapçala i és avantguarda en la reivindicació per poder votar l'1 d'octubre".

La concentració d'estudiants aquest dijous a la plaça Paeria.

Els estudiants tornen a omplir la plaça Paeria en defensa del referèndumSEGRE

Assentada dels estudiants davant de la seu del PSC.

Els estudiants tornen a omplir la plaça Paeria en defensa del referèndumEFE

tracking