SEGRE

ESNOTICIA

Santamaría diu que l’1-O vol imposar el “pensament únic”

El PDeCAT acusa Rajoy d’“abús de poder” i de “liquidar” el Govern || L’Executiu central nega detencions polítiques i ERC abandona el Congrés dels Diputats

Santamaría conversa amb el portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando

Santamaría conversa amb el portaveu parlamentari del PP, Rafael HernandoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va assegurar ahir als diputats del PDeCAT al Congrés que “són a temps” de rectificar i tornar a la llei davant del referèndum de diumenge. A més, va criticar que “es menyspreï la veu dels que no combreguen amb la independència”, i va recalcar que “el pensament únic no existeix, per molt que el vulguin imposar” amb la seua “festa” de diumenge.

“Hi són a temps, reflexionin, reflexionin, tornin a la llei i la democràcia, a la seua trajectòria de liberal i democràtica”, va assegurar el portaveu al Congrés del PDeCAT, Carles Campuzano, que va acusar el Govern de Mariano Rajoy d’estar “abusant del poder” i tractar-los com a “delinqüents”. És més, va dir que l’Executiu del PP està “liquidant l’autogovern de Catalunya” i “sense cap tipus de cobertura legal”, “humiliant” les seues institucions.

Per la seua part, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va dir al Govern espanyol sobre el referèndum que “Catalunya vol recuperar el país que li van robar fa vuitanta anys”, i que també ho fa “per Espanya” i “la resta de nacions sense estat” que la conformen.

El diputat d’ERC va preguntar al titular de Justícia, Rafael Catalá, en la sessió de control al Govern, si té prevista alguna actuació per evitar que es produeixin més detencions de càrrecs polítics a Catalunya, a la qual cosa el ministre va respondre negant que es produeixin detencions polítiques.

Els diputats republicans van abandonar tot seguit l’hemicicle, després de la resposta de Catalá.

Per la seua banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que està “molt preocupat” davant de la possibilitat que diumenge vinent passi “una desgràcia”, perquè, segons la seua opinió, el Partit Popular està encoratjant una solució que passa per “bales de goma, patacades i canons d’aigua”.

tracking