SEGRE

EUA LABORAL

Trump vol que sigui legal acomiadar “per homosexual”

Pretén que la llei no empari gais i lesbianes || El president autoritza que vaixells portin subministraments a Puerto Rico

El president nord-americà, Donald J. Trump.

El president nord-americà, Donald J. Trump.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Justícia de Donald Trump va proposar dimarts passat, 26 de setembre, davant d’un tribunal federal, que els “empresaris han de poder acomiadar els empleats per ser gais o lesbianes”, segons va publicar ahir La Vanguardia.

Per proposar aquest canvi, l’administració de Trump s’ha basat en el judici que es va desenvolupar entre la companyia Altitude Express i el seu exempleat Donald Zarda. El 2010, l’instructor de paracaigudisme Donald Zarda va denunciar l’empresa per acomiadament improcedent i va al·legar que l’havien fet fora per ser gai.

Jared Kushner, gendre i assessor del magnat, va estar registrat com a dona per votar

Per la seua banda, Altitude Express va declarar que la llei no incloïa la protecció a persones del col·lectiu LGTBI. I és que, quan el 1964 es va aprovar la llei dels Drets Civils, es protegia els treballadors de la discriminació per sexe, religió, nacionalitat i raça, però no es preveia l’orientació sexual. Per això, els jutges han de decidir si aquest determinat article de l’acta de drets civils també s’hauria d’aplicar a la discriminació basada en l’orientació sexual.

Zarda va morir el 2014 arran d’un accident a Suïssa, però el cas encara no està tancat. Així doncs, com va argumentar el fiscal del departament de Justícia Hashim Moopan, volen defensar que “els ocupadors estan autoritzats a prendre en consideració la conducta sexual dels seus empleats, encara que estiguin fora del lloc de treball”. Per la seua banda, la Comissió per a la Igualtat d’Oportunitats en l’Ocupació considera que la llei està basada en els estereotips sexuals, per la qual cosa ja és implícita l’orientació sexual.

D’altra banda, Trump va aixecar ahir de forma immediata una llei que restringeix el trànsit naval entre ports nord-americans a vaixells de propietat nacional, amb l’objectiu de facilitar l’arribada d’ajuda a Puerto Rico per pal·liar els estralls causats per l’huracà Maria. En un altre ordre, Jared Kushner, gendre i assessor del magnat nord-americà, va estar registrat com a dona en els registres electorals durant vuit anys, segons diversos mitjans.

tracking