SEGRE

Ros matisa i demana a les forces de seguretat que "mai actuïn de forma excessiva"

A mig matí havia destacat que hi havia un comportament "proporcionat de les policies del país"

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Angel Ros, ha dit aquest diumenge en declaracions a LLEIDA TV que la policia “està complint el mandat del TSJC” de retirar el material del referèndum i ha afirmat que “em consta que la policia està actuant sense lesionar persones”. “Crec que hi ha un comportament proporcionat dels efectius de les policies del país”, ha afegit. Més tard, Ros ha afegit, també a Lleida TV, que "avui és un dia gris que no convida a celebrar res" y ha demanat a les forces de seguretat que "actuïn de forma absolutament proporcionada i mai de forma excessiva" i que no "es deteriori mínimament el civisme i la convivència a la ciutat". Després de recordar que "els promotors del referèndum han promogut una acció que no està dins del marc legal", ha dit que "la resposta policial no pot generar uns majors problemes al conjunt de la societat".

Ros ha assegurat que està sent i serà un “dia difícil” perquè el referèndum s’ha fet “sense les garanties del marc legal constitucional”.

L’alcalde ha explicat que hi ha 24 llocs electorals a Lleida, mentre que quan hi ha eleccions es vota en 81 centres, i que l’ajuntament només té 10 dels espais electorals. Sobre les càrregues policials, l'alcalde ha dit que "les càrregues han generat una alarma social que no procedia i no calia".

Finalment ha reiterat que "avui és un dia gris que no ens convida a celebrar res".

Més tard, a la clausura de la fira de Sant Miquel, l'alcalde ha tornat a parlar dels incidents en la jornada del referèndum a Lleida, on ha assegurat que "un error polític greu del govern de la Generalitat no pot comportar problemes als ciutadans que, en alguns casos i moments del matí, han patit una acció no proporcionada per part de les forces de seguretat, que complien ordres i que a primera hora del matí s'havia complert aquesta proporcionalitat”. A més, ha manifestat que "vull lamentar els fets que s'han produit i deixar clar que un referéndum que no entra dintre del marc legal, no s'hauria de celebrar, no tindrà cap consecuencia política. No pot ser que generi una resposta policial que ha estat desproporcionada a partir d'un moment determinat respecte a l'objectiu a aconseguir. Es trist i he de lamentar com a alcalde la situació de violencia que s'ha produït en alguns colegis, encara no ha acabat la jornada fins les 8 i espero, desitjo i demano que es normalitzi la situació, faig crides a la calma i al seny. Parteixo de la base de que es un referéndum ilegal i que els ciutadans no poden pagar les consecuencies d'un error d'un incompliment del govern. Dit aixo, espero i desitjo que aquets afers no vagin a més. Una persona ha patit un atac de cor i esta traslladada a Barcelona i desitjo que pugui recuperarse, no sabem si derivat de l'estrés. Han ates de l'ordre de 30 persones als ambulatoris de la ciutat".

alt

Angel Ros - 1oct

Ros, en declaracions a Lleida TV

Àngel Ros: “Crec que hi ha un comportament proporcionat de les policies”LLeida TV

tracking