SEGRE

EUA CÀRRECS

Dimiteix el secretari de Sanitat dels Estats Units per irregularitats

Tillerson “sondeja” les opcions de diàleg amb Corea del Nord

Rex Tillerson.

Rex Tillerson.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Sanitat dels Estats Units, Tom Price, va presentar aquest divendres passat la dimissió al veure’s escatxigat per un escàndol sobre el suposat ús irregular de vols xàrter i avions militars per a viatges oficials i fins i tot personals, que hauria costat a les arques públiques més d’un milió de dòlars. El president nord-americà, Donald Trump, havia reconegut moments abans de l’anunci oficial de la dimissió que no estava “content” amb les informacions que s’han anat divulgant sobre Price des de la setmana passada. En aquest sentit, va admetre que no li agradava l’“òptica” d’un alt càrrec del Govern malgastant diners. És el primer secretari que dimiteix en el gabinet de Trump i l’últim de la llarga llista de col·laboradors del magnat que han sortit de la Casa Blanca des que va arribar a la presidència, el passat 20 de gener.

D’altra banda, el secretari d’Estat nord-americà, Rex Tillerson, va revelar que l’Administració nord-americana compta amb “línies de comunicació” amb Corea del Nord i que “sondegen” la possibilitat d’entaular un possible diàleg amb Pyongyang.

Tillerson va destacar que la comunicació té un caràcter directe amb els responsables nord-coreans i es va referir a “dos o tres” canals oberts. “Podem parlar amb ells. Parlem amb ells”, va afegir. Amb tot, les forces aèries de Corea del Sud i els Estats Units van efectuar unes noves maniobres aèries conjuntes al nord de Seül enmig de les tensions amb Pyongyang. Es tracta de la primera vegada que ho fan a curt abast amb el país asiàtic.

tracking