SEGRE

ESNOTICIA

La Guàrdia Civil ocupa el CTTI per evitar el vot telemàtic i el recompte

Té previst quedar-s’hi fins demà i impedir qualsevol transmissió de dades || Méndez de Vigo dóna per mort el referèndum i Turull assegura que no l’afectarà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Guàrdia Civil van anar ahir al Centre de Telecomunicacions i Tecnològia de la Informació (CTTI) per comprovar que es compleix el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre vint-i-nou bases de dades que havien d’utilitzar-se per al vot telemàtic i el recompte de l’1-O.

Fonts del Govern català van assegurar, en aquest sentit, que són vuit els agents que hi van anar i que tenen previst quedar-se al CTTI fins demà. Des del Govern central, diuen que han assestat un cop a l’organització del referèndum i l’Executiu català assegura que no afectarà l’1-O.

A banda de l’ocupació del CTTI, agents de la Guàrdia Civil es van personar també al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) amb l’ordre judicial de detectar punts de votació electrònica als col·legis electorals de l’1-O i “altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions” de la consulta. Al seu torn, el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, considera que el bloqueig de les instal·lacions del CTTI de la Generalitat per la Guàrdia Civil suposa “un cop assestat a l’organització del referèndum il·legal” i l’anul·lació per l’Estat de Dret.

Malgrat tot, el portaveu de la Generalitat, Jordi Turull, va assegurar que l’ocupació del CTTI no afectarà el desenvolupament del referèndum.

“Tothom tranquil, perquè demà es votarà, es comptarà i, si fa falta, es recomptarà”, va sentenciar. No obstant, va assegurar que impedirà als ciutadans realitzar altres tràmits.

tracking