SEGRE

ESNOTICIA

Pla d'Urgell: Crònica i resultats

Col·legis plens de veïns a Mollerussa durant més de quinze hores

Centenars de persones, esperant al col·legi La Salle.

Centenars de persones, esperant al col·legi La Salle.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Pla d’Urgell va viure una jornada que va barrejar l’ambient festiu amb el nerviosisme i la por de la repressió que va acabar sense cap urna requisada i sense la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil. Desenes de persones es van reunir als tres punts electorals de Mollerussa a partir de les cinc del matí. El més massiu, el col·legi La Salle, on es van concentrar unes tres-centes persones. Un parell d’hores més tard, van arribar les urnes i, cap a les vuit, van ser els Mossos d’Esquadra els que es van personar als centres per aixecar acta. Abans de començar a votar a les nou del matí, els centres de tota la comarca ja registraven llargues cues.

L’alegria i l’emoció inicials dels veïns quan es van obrir les portes dels centres es van anar diluint a mesura que es van començar a rebre les primeres notícies de càrregues policials i el tancament de punts de votació en altres parts del territori. Per aquesta raó, moltes persones van optar per quedar-se als centres, una vegada van haver votat.

El nerviosisme es va allargar fins a un quart de vuit de la tarda, quan a Mollerussa va tancar portes l’Escola de Música; un quart d’hora més tard, va fer-ho El Carme, i, finalment, La Salle, a les vuit en punt.

Amb eufòria, els veïns van arribar a tallar al trànsit el carrer Ferrer i Busquets per cantar Els segadors. Mitja hora més tard, l’alcalde, Marc Solsona, va anunciar els resultats de la capital i va assegurar que a la ciutat s’ha pogut votar “amb la màxima normalitat i de forma molt cívica”, encara que “no podem estar contents amb un centenar de persones ferides”. Veïns de la localitat van retirar la bandera espanyola del balcó de l’ajuntament.

A la majoria dels municipis del Pla es van portar a terme festes d’entitats, com a Linyola, Vilanova de Bellpuig, Fondarella o Ivars d’Urgell. A Vila-sana, es va votar a l’edifici parroquial.

tracking