SEGRE

ESNOTICIA

La Puerta del Sol, un clamor contra la repressió

“El que està fent el Partit Popular a la nostra democràcia em repugna”, diu el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en relació amb les càrregues policials

Banderes republicanes a la concentració de Sol.

Banderes republicanes a la concentració de Sol.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Madrid serà la tomba del feixisme”, cridaven ahir centenars de persones convocades per Coordinadora 25-S a la Puerta del Sol amb l’objectiu de donar suport als ciutadans de Catalunya arran de les repressions de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en diferents col·legis electorals durant la jornada de l’1 d’octubre.

Poques hores abans, Madrid s’havia omplert de banderes d’Espanya i una multitud demanava la unió del país. A la tarda, va ser el torn dels que consideren “que els catalans tenen dret a decidir i que votar és fonamental en una democràcia”. La consigna era clara: “Madrid està amb el poble català.”

Banderes republicanes van onejar a la cèntrica plaça madrilenya, convertida en un símbol del moviment 15-M, en un ambient no exempt de tensió, ja que Falange Espanyola i altres grups de la ultradreta havien convocat una contramanifestació que es va acabar dissolent sense que haguessin d’actuar els antiavalots de la Policia Nacional, que va desplaçar diverses furgonetes fins a Sol per evitar incidents. Els concentrats van corejar consignes a favor de Catalunya i van cantar L’estaca.

tracking