SEGRE

EUA MATANÇA

Gairebé 60 morts i 515 ferits a Las Vegas en un tiroteig reivindicat per Estat Islàmic

L’assassí va disparar amb un fusell contra els assistents a un concert country || El grup jihadista assegura que el tirador era un “soldat” acabat de convertir a l’islam i els EUA rebutgen l’atac terrorista

Un vehicle policial apostat a l’entrada de l’hotel Mandalay Bay, prop del lloc del tiroteig.

Un vehicle policial apostat a l’entrada de l’hotel Mandalay Bay, prop del lloc del tiroteig.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 58 persones van morir i 515 van resultar ferides a causa d’un tiroteig perpetrat diumenge per un franctirador durant un concert celebrat a la ciutat nord-americana de Las Vegas i que va ser reivindicat pel grup jihadista Estat Islàmic, malgrat que la Policia no ha reconegut per ara que es tracti d’un incident terrorista.

El succés va ocórrer a l’entorn de les 22.00 (hora de Las Vegas, 7.00 hora peninsular) quan se celebrava un concert de música country amb uns 22.000 assistents a l’esplanada situada davant del Mandalay Bay Casino.

Els assistents al concert van creure al principi que els trets eren petards de l’espectacle musical

La Policia va situar el tirador a la planta número 32 d’un hotel i el va identificar com Stephen Craig Paddock, de seixanta-quatre anys i resident a Mesquite (Nevada). Un equip de forces especials va acabar irrompent a l’habitació, on van localitzar el cos sense vida de Paddock, considerat “l’únic sospitós”.

Al principi, segons els testimonis, les detonacions es van confondre amb l’explosió de traques de petards, però a poc a poc el pànic es va anar encomanant entre els assistents quan es van començar a veure persones caient abatudes pels trets de l’atacant. El xèrif de Las Vegas, Joseph Lombardo, va assegurar que a l’habitació també hi havia més d’una desena de fusells, per bé que de moment no han estat capaços d’esbrinar els motius que van portar l’assassí a cometre la matança més gran ocorreguda als Estats Units des dels atemptats de l’11 de setembre del 2001.

Tanmateix, Lombardo va assegurar que les autoritats no investigaven Stephen Craig Paddock per possibles activitats terroristes. Malgrat aquest fet, el grup terrorista Estat Islàmic va reivindicar l’atac i el va atribuir a un “soldat” del califat que es va convertir a l’islam fa només uns mesos, segons dos notes difoses a l’agència de notícies Amaq.

“Les meues més sinceres condolences i suport a les víctimes i familiars del terrible tiroteig de Las Vegas. Que Déu els beneeixi!”, va escriure el president dels Estats Units, Donald Trump, al seu compte personal de Twitter.

L’aeroport de Las Vegas va cancel·lar els vols amb origen i destinació a la ciutat perquè es troba a prop de les instal·lacions del Mandalay Bay.

De fet, molts dels assistents al concert de country van fugir cap a l’aeroport per agafar un vol amb la intenció de poder fugir de la ciutat.

El departament de Seguretat Interior va aclarir en una nota que no existeix una “amenaça específica creïble” sobre altres llocs públics, si bé va admetre que les forces de seguretat podrien adoptar “precaucions addicionals” durant les pròximes hores.

El detingut, que segons els mitjans locals es diria Abdulahi Hassan Sharif, fa front a càrrecs per participar en un atac terrorista, intent d’assassinat, conducció perillosa i possessió d’armes, segons informa la cadena de televisió CBC.

Un vehicle policial apostat a l’entrada de l’hotel Mandalay Bay, prop del lloc del tiroteig.

Un vehicle policial apostat a l’entrada de l’hotel Mandalay Bay, prop del lloc del tiroteig.EFE

tracking