SEGRE

Junts pel Sí proposa un ple dilluns perquè Puigdemont expliqui els efectes de l'1-O

El president vol detallar al Parlament els "efectes" de l’aplicació de la llei del referèndum

La reunió del a junta de portaveus del Parlament.

Junts pel Sí proposa un ple dilluns perquè Puigdemont expliqui els efectes de l'1-OParlament de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Junts pel Sí ha proposat a la reunió de la Taula d’aquest dimecres que dilluns vinent se celebri un ple al Parlament que inclogui com a únic punt del dia la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè valori l’1-O i detalli els "efectes" del mateix, tenint en compte la seua aposta per la secessió.

Fonts parlamentàries han explicat que a la reunió de la Taula JxSí -que té majoria en aquest òrgan- ha remarcat que Puigdemont desitja dirigir-se al ple per valorar els resultats del referèndum, suspès pel TC, i detallar els "efectes" de l’aplicació de la llei del referèndum.

L’esmentada normativa, aprovada pel Parlament i suspesa pel Tribunal Constitucional, diu al seu article 4.4 que en cas de victòria del sí "dins dels dos dies següents a la proclamació dels resultats per part de la Sindicatura Electoral, celebrarà una sessió ordinària per efectuar la declaració formal de la independència de Catalunya", el contingut de la qual estan debatent les forces sobiranistes.

El ple de dilluns vinent encara no està formalment convocat perquè en la reunió d’aquest matí de la Taula JxSí ha demanat la compareixença de Puigdemont sense haver registrat la mateixa.

Per aquesta raó, el primer grup del Parlament ha de procedir a fer-ho i, tot seguit, es reunirà de nou la Taula i la Junta de Portaveus, aquest mateix matí, per acordar ara sí el ple per a dilluns.

tracking