SEGRE

ESNOTICIA

Mobilització sense precedents en pobles i ciutats

Protestes contra la violència policial

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Milers de lleidatans es van mobilitzar ahir durant tot el dia, també en municipis de Lleida, per protestar contra la violència policial que es va viure durant la jornada de l’1 d’octubre durant una convocatòria que va superar les expectatives dels seus organitzadors. Al matí, veïns de tota la Noguera es van concentrar a Menàrguens i a la tarda es van desplaçar fins a Balaguer. Tàrrega va viure una concentració històrica en la convocatòria de la tarda, a la qual van assistir més de 6.000 persones de tota la comarca per mostrar el seu rebuig a la repressió policial. A Cervera, 5.000 veïns van deixar petita la plaça Major durant la manifestació silenciosa que va recórrer l’itinerari de les tres torres de la ciutat. A Mollerussa, la plaça de l’Ajuntament va ser el lloc fins al qual es van desplaçar 2.500 persones i un centenar de tractors van omplir el carrer Ferrer i Busquets (vegeu el desglossament lateral).

Així mateix, a la Seu, 2.000 ciutadans es van concentrar davant l’ajuntament després de recórrer els principals carrers de la ciutat en una nova concentració multitudinària sense precedents que va viure el moment més emotiu a l’acabar el torn dels discursos de les entitats implicades i va fer un minut de silenci amb tots els assistents amb les mans alçades i un gran nombre d’ells amb tires d’esparadrap que els tapaven la boca i que simbolitzaven l’autoritarisme. La concentració de les Garrigues va tenir lloc a la plaça Constitució de les Borges i es va acabar amb cinc minuts de silenci.

A Aran, mig miler de persones van tallar la carretera N-230 a Vielha al matí, mentre que a la tarda es va parar la circulació a la mateixa via a l’altura de Les. A l’Alta Ribagorça, al Pont de Suert, una marxa lenta va col·lapsar la mateixa carretera. Bombers, alcaldes, edils i representants polítics de totes les comarques també es van afegir a les protestes que es van convocar a la tarda a les capitals.

Massives protestes inèdites en temps de democràcia Mai abans la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa va estar tan plena de gent en temps de democràcia, ni amb tantes estelades. Unes 2.500 persones es van concentrar a la capital del Pla en el marc de l’aturada general d’ahir a les sis de la tarda. Un centenar de tractors van omplir el carrer Ferrer i Busquets, des de La Salle fins al teatre L’Amistat. A altres ciutats com Tàrrega, joves i grans van confeccionar flors de paper com a símbol de la pau que van decorar l’asfalt davant la caserna de la Guàrdia Civil.

Mobilització sense precedents en pobles i ciutats

Mobilització sense precedents en pobles i ciutatsJOAN GÓMEZ

tracking