SEGRE

El Banc Sabadell decidirà aquesta tarda si trasllada la seua seu a Madrid o Alacant

Davant de la possibilitat que Catalunya declari unilateralment la seua independència

El presidente del Banco de Sabadell, Josep Oliu.

El Banc Sabadell decidirà aquesta tarda si trasllada la seua seu a Madrid o AlacantEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Banc Sabadell, davant de la possibilitat que Catalunya declari unilateralment la seua independència, reunirà aquesta tarda el seu consell d’administració en una cita extraordinària per decidir si trasllada la seua seu social a Madrid o a Alacant. Segons han confirmat a Efe fonts de l’entitat, s’estudia també l’opció d’Astúries, però amb menys possibilitats, i tot a fi de protegir els clients.

El canvi de domicili social garantirà que el Banc Sabadell continuï sent sota el paraigua de supervisió del BCE, a més que el pagament d’impostos de la societat es durà a terme a la ciutat que aculli la nova seu del banc. Encara així, els serveis centrals del Banc Sabadell, que concentren un gran nombre d’empleats, continuaran estant previsiblement a Catalunya. Actualment el grup financer compta amb centres operatius a San Cugat del Vallés i Barcelona, a més de Madrid i Alacant, ciutat en la qual compta amb el seu centre de dades o "back up".

El canvi del domicili social permetrà a l’entitat continuar operant amb normalitat dins de l’Eurosistema garantint els interessos dels seus accionistes, clients i empleats dins de qualsevol escenari.

El temor que Catalunya declari unilateralment dilluns vinent la seua independència, la qual cosa augmentaria les possibilitats que la regió es convertís en una república fora de la Unió Europea, ha inquietat els clients de bancs amb seu a la regió.

Des del Banc Sabadell reconeixen que malgrat aquesta lògica inquietud, l’operativa a la xarxa continua sent normal i no hi ha cap moviment significatiu de dipòsits quan se li explica els clients que el grup és una entitat internacional.

El grup que presideix Josep Oliu compta amb més d’11 milions de clients a Espanya, Regne Unit, Estats Units i Mèxic, el negoci del qual a l’estranger representa més d’un 30 % i el 70 % el conjunt d’Espanya. Catalunya representa un 15% del total del balanç de l’entitat.

El Banc Sabadell ha patit especialment en borsa aquests dies, i des del referèndum il·legal de diumenge passat ha perdut més del 10% del seu valor, encara que l’any acumula encara una revalorització superior al 22%, sent una de les entitats amb millor evolució. Després de conèixer-se que traslladarà la seua seu fora de Catalunya, les seues accions han començat a pujar amb fora i al migdia escalaven a prop del 3%.

tracking