SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

Theresa May vol la unitat dels ‘tories’ per “renovar el somni britànic”

Demana un acord per als expatriats de la UE

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir durant la clausura del congrés del seu partit.

La primera ministra britànica, Theresa May, ahir durant la clausura del congrés del seu partit.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va encoratjar ahir els conservadors a “unir-se per “renovar el somni britànic” i fomentar “les aspiracions i la prosperitat”, en un accidentat discurs en el qual es va quedar afònica i que va ser interromput per un espontani.

May va clausurar el congrés anual del Partit Conservador a Manchester, en el qual tant ella com els seus ministres es van esforçar a oferir una imatge d’unitat després de diversos dies de baralles internes especialment entorn de l’afer Brexit.

La primera ministra admet que les negociacions per sortir de la UE poden resultar “frustrants”

La líder tory, que va haver d’interrompre diverses vegades el seu parlament al patir forts atacs de tos, va assegurar que aquest somni britànic que atorga “oportunitats” és el que la motiva a fer política i a seguir al capdavant del Govern, malgrat la seua fràgil autoritat després d’haver perdut la majoria absoluta a les eleccions generals passades. La primera ministra es va disculpar davant de la militància per aquest revés electoral i va reconèixer que va dur a terme una campanya “massa presidencialista”, si bé va instar els seus col·legues a centrar-se ara a “treballar units” per convertir-se en la formació de referència de la gent corrent.

També va dedicar un menció en el seu discurs a les negociacions del Brexit, que va admetre que poden resultar “frustrants”. La primera ministra va demanar als negociadors un acord “ràpid” per als expatriats comunitaris (uns tres milions de persones) i va subratllar que aquests són “benvinguts” al Regne Unit.

“Permeteu-me que deixi clar que valorem la contribució que feu a la vida d’aquest país. Sou benvinguts aquí”, va afirmar tot dirigint-se a ells, per recalcar que, passi el que passi, el país “sortirà de la Unió Europea el març del 2019”.

tracking