SEGRE

AFGANISTAN VIOLÈNCIA

Denuncien l’expulsió de 10.000 afganesos per part de països europeus

Els EUA demanen més tropes de l’OTAN al país

Imatge d’un atemptat ocorregut aquesta setmana a Kabul.

Imatge d’un atemptat ocorregut aquesta setmana a Kabul.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització no governamental Amnistia Internacional (AI) va denunciar ahir que els governs europeus han posat en situació de risc milers de persones al tornar-les a l’Afganistan, i recalca el fet que corren perill de patir tortures, segrestos, assassinats i altres abusos greus contra els Drets Humans. Al seu informe Forçats de tornada al perill: sol·licitants d’asil tornats d’Europa a l’Afganistan, l’ONG ressalta que en un moment en què l’Afganistan registra el major nombre de víctimes civils de la història, els governs europeus tornen un nombre cada vegada més elevat de sol·licitants d’asil al país centreasiàtic, i recalca que això contravé el Dret Internacional.

El document detalla casos d’afganesos tornats al país des d’Alemanya, els Països Baixos, Noruega i Suècia que posteriorment han mort o han resultat ferits en atacs amb bomba o que viuen amb por de ser perseguits per la seua orientació sexual o la seua conversió al cristianisme. “Decidits a augmentar el nombre d’expulsions, els governs europeus apliquen una política irresponsable i il·legal. Tancant els ulls voluntàriament davant del fet que la violència es troba a nivells sense precedents i no hi ha ni un sol lloc segur a l’Afganistan, estan exposant persones a la tortura, el segrest, l’homicidi i altres horrors”, va dir Anna Shea, investigadora d’AI sobre els drets de les persones refugiades i migrants.

Amnistia Internacional denuncia països com Alemanya, Països Baixos, Noruega o Suècia

Per la seua banda, el Govern dels Estats Units va anunciar que desplegarà uns 3.000 militars addicionals a l’Afganistan i espera que els països aliats n’aportin mil més, segons va assegurar l’ambaixadora nord-americana davant de l’Aliança Atlàntica (OTAN), Kay Bailey Hutchison.

tracking