SEGRE

Trapero arriba a l'Audiència Nacional per declarar per un delicte de sedició

El cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, a la seua arribada a l'Audiència Nacional.

Trapero arriba a l'Audiència Nacional per declarar per un delicte de sedicióEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha arribat a l’Audiència Nacional a les 8:30 hores per declarar com a investigat per un delicte de sedició en relació amb el setge a la Guàrdia Civil en una operació contra els preparatius de l’1-O a la Conselleria d’Economia de la Generalitat el passat 20 de setembre. Trapero arribava mitja hora abans de la seua cita vestit d’uniforme i acompanyat de dos mossos també uniformats. Ha estat el primer dels quatre en arribar al tribunal per declarar davant de la jutgessa que, igualment, ha cridat a la intendenta dels Mossos Teresa Planas i als presidents de la Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Els presidents de la Asamblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, i el d’Òmniun Cultural, Jordi Cuixart, han arribat a les 8:50 hores a l’Audiència Nacional per declarar com a investigats per sedició en relació amb el setge a la Guàrdia Civil en una operació contra els preparatius de l’1-O a la Conselleria d’Economia de la Generalitat el 20 de setembre.

A la seua arribada, un grup de deu persones composta per membres del PDeCat, ERC i En Comú-Podem els ha aplaudit. No obstant això, cap se li ha pogut atansar en trobar-se en el perímetre tancat que envolta les instal·lacions de l’Audiència Nacional i que impedeix d’aproximar-se als declarants en la seua passejada fins a la zona de declaracions.

Atesa l’expectació que les seues compareixences poden generar, s’ha desplegat un ampli cordó policial al voltant de l’Audiència Nacional per garantir la seguretat.

tracking