SEGRE

GRÈCIA MOBILITZACIONS

Els jubilats grecs protesten contra les successives retallades de pensions

Imatge d’una protesta de jubilats grecs contra les retallades.

Imatge d’una protesta de jubilats grecs contra les retallades.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de jubilats grecs es van manifestar ahir al centre d’Atenes contra les successives retallades de pensions aplicades des de la firma del primer rescat el 2010, que ha provocat que la pensió mitjana hagi quedat en uns 900 euros bruts al mes.

La manifestació es va produir davant del Tribunal Suprem Administratiu, que ahir analitzava la reforma del sistema de pensions que va ser aprovada l’any passat, coneguda com la “llei Katrougalos”, pel nom del llavors ministre de Treball, Giorgos Katrougalos.

Segons les associacions de jubilats, si s’hi sumen les retallades previstes l’any 2019, les pensions s’hauran reduït fins a un setanta per cent en els anys d’aplicació dels programes de rescat.

Les pensions hauran patit des del 2010 fins al 2019, quan s’aplicaran les últimes retallades aprovades, fins a tretze tisorades, que sumen, segons els analistes, 50.000 milions d’euros (al voltant el 25 per cent del Producte Interior Brut).

El nou sistema de càlcul de les pensions comporta una reducció de les prestacions de fins a un 30 per cent per als nous jubilats, redueix la pensió mínima dels 486 euros bruts actuals als 384 euros, i a més eleva de quinze a vint anys el mínim d’anys cotitzats.

tracking