SEGRE

SUCCESSOS

La policia danesa troba el cap i les cames de la periodista sueca Kim Wall

Bussejadors de la Marina danesa van trobar ahir una bossa amb la roba de Wall i un ganivet, una altra amb el cap i les cames, a les quals se’ls havien afegit trossos de metall per augmentar el pes

La policia danesa troba el cap i les cames de la periodista sueca Kim Wall

La policia danesa troba el cap i les cames de la periodista sueca Kim WallEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia danesa va informar que ha trobat a la badia de Køge (sud de Copenhaguen) el cap i cames de la periodista sueca Kim Wall, que va desaparèixer fa dos mesos quan entrevistava al seu submarí a l’inventor danès Peter Madsen.

Bussejadors de la Marina danesa van trobar ahir una bossa amb la roba de Wall i un ganivet, una altra amb el cap i les cames, a les quals se’ls havien afegit trossos de metall per augmentar el pes.

El cap de la investigació, Jens Møller Jensen, va informar en roda de premsa de què no hi ha fractures al crani i de què els trossos del cadàver presenten ferides menors.

Els forenses realitzaran ara una autòpsia de tots els fragments disponibles del cadàver -els braços no han estat trobats- per provar d’establir la causa de la mort, encara desconeguda.

El tors de Wall va aparèixer flotant en el Bàltic a finals d’agost, gairebé dos setmanes després d’haver estat vista per última vegada a bord del Nautilus, el submarí de fabricació casolana en el qual anava a entrevistar Madsen, en presó preventiva sota els càrrecs d’homicidi i tracte indecent a un cadàver.

L’inventor, a qui se li va renovar la presó fa quatre dies, afirma que Wall va morir a l’interior de la nau en caure-li de forma accidental l’escotilla i que després de navegar sense rumb i pensant en el suïcidi diverses hores, va llançar el cadàver per la borda, sencer i amb roba.

La investigació policial ha conclòs que el cos va ser tallat de forma intencionada, que el tors portava tubs de metall fixats i que presentava ferides per extreure l’aire del seu interior perquè s’enfonsés i no sortís a la superfície.

La hipòtesi amb què treballen les autoritats és que en les quatre hores que el submarí va estar submergit en el Bàltic la nit del crim, Madsen va esquarterar el cos i es va desfer d’ell.

Wall va desaparèixer el dijous 10 d’agost a bord del Nautilus, que va ser vist de nou l’endemà a la badia de Køge, on l’inventor va ser rescatat abans d’enfonsar-se la nau.

Madsen va afirmar inicialment haver desembarcat la reportera unes hores després de l’inici del viatge i que la nau va sotsobrar per un fallo, encara que després va canviar la seua declaració i es va saber que l’enfonsament del submarí va ser intencionat.

En l’última vista davant dels tribunals la fiscalia va revelar que el tors de Wall presentava 14 punyalades a la zona de l’abdomen i que a l’ordinador de l’inventor hi havia vídeos de dones executades i torturades, que ell assegura que no són seus.

"Coet" Madsen, com l’anomena la premsa danesa, és conegut pels seus dissenys de submarins i per ser el cofundador de la firma Copenhagen Suborbitals, creada el 2008 amb l’objectiu de llançar a l’espai monoplaces tripulats i que ha fet enlairar amb èxit coets experimentals sense persones a bord.

tracking