SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont diu que aplicarà la llei que preveu la declaració d’independència

Després d’un referèndum que el Govern ha donat per bo

Puigdemont diu que aplicarà la llei que preveu la declaració d'independència

Puigdemont diu que aplicarà la llei que preveu la declaració d'independènciaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president català, Carles Puigdemont, ha insistit que aplicarà "el que diu la llei" després de la votació de l’1-O, en al·lusió a la llei catalana del referèndum, suspesa pel Tribunal Constitucional, que preveu una declaració d’independència després d’un referèndum que el Govern ha donat per bo.

"La declaració d’independència, que nosaltres no anomenem declaració 'unilateral’d’independència, està prevista en la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Aplicarem el que diu la llei", ha asseverat Puigdemont en el programa "30 minuts" de TV3, el contingut, gravat aquests últims dies, del qual ha avançat de forma parcial el canal autonòmic.

Així mateix, Puigdemont ha admès no tenir contacte amb el Govern central: "Fa temps que no tenim perquè ells defugen parlar d’aquest tema. Ells voldrien -ha afegit- que d’aquest tema no es parlés".

"El que està passant a Catalunya és real, els agradi o no. Són milions de persones que han votat, que volen decidir, hem de parlar d’això. De què creuen que hem de parlar? Per què es pensen que la gent es mou? La gent no es mou i fa front a la violència policial per una reforma del model de finançament. Siguem honestos tots junts. Hem de parlar de Catalunya i no vol parlar-ne", ha abundat Puigdemont, que ha donat per bo un referèndum suspès pel TC i omplert d’irregularitats.

El programa "30 minuts" també ha entrevistat el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, que s’ha preguntat per què el referèndum d’independència ha de ser la solució.

"Jo em pregunto, per què la solució d’un conflicte ha de ser un referèndum? Un referèndum al final és la síndrome del 50 més 1. Hi ha guanyadors i perdedors. Guanyadors i perdedors. L’endemà, què hem arreglat? El conflicte segueix allà. No l’hem resolt. Sóc partidari de buscar una fórmula de consens. Dialogar molt, buscar punts de connexió, cedir tots una mica i seguir treballant junts", ha comentat Millo.

tracking