SEGRE

La CUP demana al PP que "en comptes d'amenaçar amb afusellaments es posi de negociar"

Salellas ha insistit que la declaració d’independència "ha de ser aprovada aquest dimarts" i que la CUP "no entendria un ajornament" ni tampoc que fos un text "merament retòric i sense efectes immediats"

Benet Salellas

La CUP demana al PP que "en comptes d'amenaçar amb afusellaments es posi de negociar"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de la CUP Benet Salellas ha demanat aquest dimarts  al PP que "en comptes d’amenaçar amb afusellaments, es posi a negociar amb Catalunya", perquè "cal aplicar els resultats del referèndum vinculant de l’1-O, i això significa aprovar una declaració d’independència". Salellas s’ha referit en una roda de premsa a les declaracions del vicesecretari de comunicació del PP, Pablo Casado, en les que ha dit, sobre una possible declaració d’independència per part del president Carles Puigdemont, que "la història no s’ha de repetir" perquè qui faci això pot acabar "com qui la va declarar fa 83 anys", que va ser el president Lluís Companys, afusellat posteriorment. Segons Salellas, "només des d’una lògica autoritària podem entendre que el PP recordi ara el que li va succeir amb Lluís Companys, l’únic president democràtic afusellat pel feixisme a Europa."

Ha reclamat el Govern espanyol que "treballi en favor d’escenaris de distensió del conflicte, en lloc d’amenaçar amb afusellaments, que s’assegui a una taula i es posi a negociar solucions al conflicte amb Catalunya". Sobre la declaració d’independència, Salellas ha insistit que "ha de ser aprovada demà" i que la CUP "no entendria un ajornament" ni tampoc que fos un text "merament retòric i sense efectes immediats" tal com preveuen "les dos lleis de desconnexió", que van ser suspeses pel Tribunal Constitucional.

Segons Benet Salellas, la CUP no ha rebut cap indicació de JxSí en el sentit que vulgui ajornar la declaració o que aquesta tingui una aplicació diferida, però ha reconegut que l’han disgustat els posicionaments expressats en les últimes hores per la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, i pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

Sobre el text de la declaració, ha explicat que "encara s’està negociant i no està tancat", si bé ja recull alguna aportació de la CUP al text inicial proposat per JxSí.

Pel que respecta a una possible mediació, Salellas s’ha mostrat favorable que es produeixi però ha considerat que "la UE no seria la millor mediadora" perquè la CUP té la impressió que tractaria de "mantenir l’'estatus quo' actual i quedar-nos com estem".

En relació amb els bancs i empreses que estan traslladant el seu el seu sedi social fora de Catalunya, Salellas ha afirmat que a Catalunya no "li interessen els grups empresarials que es dediquen a fer xantatge polític", per la qual cosa els ha desitjat "bona sort" si volen "anar-se o canviar la seua seu".

tracking