SEGRE

POLíTICA

Serrat demana als Governs espanyol i català "que parlin o s'apartin"

Reclama a la Generalitat que abans d'"enviar tots els catalans als llimbs de la terra promesa de la independència", els expliqui "els costos que representarà anar al cel"

Serrat demana als Governs espanyol i català

Serrat demana als Governs espanyol i català "que parlin o s'apartin"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cantant Joan Manuel Serrat ha demanat als Governs espanyol i català "que parlin" o que s’apartin i deixin que siguin d’altres els que parlin", segons va afirmar en un discurs a la ciutat argentina de Rosario.

"Creient en les autoritats espanyoles i catalanes els demano que parlin encara que no sàpiguen de què. Que parlin encara que no tinguin res que dir-se, perquè mai no es parla prou quan hi ha voluntat de solucionar coses, o apartin-se i deixin que siguin d’altres els que parlin", va declarar Serrat dissabte en un discurs a la Universitat Nacional de Rosari, segons han recollit avui mitjans argentins.

Després de rebre el títol Honoris Causa de la institució, l’artista català va criticar tant la Generalitat com l’Executiu central, al que va demandar que, "encara que sigui per una vegada, prengui la iniciativa política i en lloc d’enviar contra la ciutadania a les forces públiques, mostri voluntat de conversar amb les forces polítiques catalanes".

Respecte al Govern autonòmic, va exigir que "abandoni la seua actitud sectària i proselitista" i que, abans d’"enviar tots els catalans als llimbs de la terra promesa de la independència", els expliqui "els costos que representarà anar al cel".

Serrat va recordar que es va mostrar contrari al referèndum de diumenge passat "per les maneres, la precipitació que va aconseguir i la forma en què es va aprovar en tràmit d’urgència", encara que també va censurar que "el Govern espanyol no va tenir millor resposta que posar gasolina al foc".

"Com deia la meua mare: Entre tots la van matar i ella sola es va morir", va dir el cantant, sobre la situació "de crispació, d’incertesa" que els catalans "no es mereixen viure".

"Llançant-se mútuament les culpes d’un conflicte que no resolen van passant els dies, s’agreugen les situacions i es provoca una fractura entre diverses parts de la societat catalana que s’ha caracteritzat històricament per viure sempre entre aquests magnífics valors que són el judici i l'arravatament", va resumir.

Finalment, Serrat va remarcar que el que es viu a Catalunya és "un fracàs", i va citar l’intel·lectual Joan Fuster per afirmar que "un fracàs mai no s’improvisa, es construeix".

tracking