SEGRE

EUROPA POLÍTICA

Acord de govern als Països Baixos després de set mesos

De centredreta, després de les negociacions més llargues des de la Segona Guerra Mundial || Merkel pacta amb els socis bavaresos

Angela Merkel amb el president de la bavaresa Unió Socialcristiana (CSU), Horst Seehofer.

Angela Merkel amb el president de la bavaresa Unió Socialcristiana (CSU), Horst Seehofer.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, va confirmar ahir que els quatre partits que negociaven un pacte de govern van arribar a un acord que comptarà amb el suport de 76 diputats en un Parlament de 150 escons, després de la negociació més llarga des de la Segona Guerra Mundial.

El pacte va ser firmat per dos partits liberals –VVD i D66– i dos de tall religiós –CDA i Unió Cristiana–, que ara hauran d’informar els respectius grups parlamentaris del contingut de l’acord. La durada de la negociació, que ahir complia dos-cents vuit dies, contrasta amb la de la legislatura anterior, en què els socialdemòcrates del PvdA en van necessitar només cinquanta-quatre per pactar amb el VVD.

D’altra banda, la cancellera alemanya, Angela Merkel, va anunciar ahir formalment un acord programàtic del partit, la Unió Cristianodemòcrata (CDU), i el seu partit germà bavarès, la Unió Social Cristiana (CSU), primer escull per a la formació d’un govern de coalició que inclouria, a més, el Partit Democràtic Lliure (FDP) i els Verds.

Angela Merkel, mantindrà per primera vegada el dia 18 d’octubre sengles reunions amb els liberals i els Verds.

tracking