SEGRE

SOBIRANISMO

El Govern i el PSOE demanen a Puigdemont a no declarar la independència

Reconeixen que la democràcia viu un dels moments "més importants i difícils" per la situació a Catalunya

El Govern i el PSOE demanen a Puigdemont a no declarar la independència

El Govern i el PSOE demanen a Puigdemont a no declarar la independènciaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern i el PSOE han fet una crida al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè no declari la independència de Catalunya, en un ple del Senat en el qual el senador socialista Ander Gil ha expressat el seu suport al Govern en la defensa de la Constitució.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha reconegut que la democràcia viu un dels moments "més importants i difícils" per la situació a Catalunya, un moment que exigeix "molta sensatesa i seny, tota la que no posen els qui estan disposats a saltar-se la Constitució i les lleis".

Ha estat durant la seua resposta a la pregunta que li ha dirigit el senador socialista Ander Gil qui, a dos hores de la compareixença en el ple del Parlament de Puigdemont, ha fet una crida perquè renunciï a una declaració unilateral d’independència i ha insistit en el suport dels socialistes al Govern a "una resposta constitucional" davant de allò que pugui succeir.

A la seua sortida del ple, Sáenz de Santamaría ha destacat la importància de la coincidència en el missatge que el Govern i el PSOE han dirigit a Puigdemont, a dos hores que el president català comparegui davant del Parlament per abordar la situació a Catalunya.

Des del seu escó, Sáenz de Santamaría s’ha referit a la importància que Govern i PSOE transmetin "junts" als ciutadans de Catalunya i a la resta d’Espanya aquest "missatge de tranquil·litat i serenitat".

"La democràcia és molt forta", ha asseverat la vicepresidenta qui ha garantit que els drets "no es veuran pertorbats" i ha afegit: "No permetrem que cap Govern s’instal·li permanentment en la il·legalitat".

tracking