SEGRE

JUSTÍCIA INVESTIGACIÓ

Fiscalia indaga atacs per part d’ultres a València

Un detingut per les agressions tant a manifestants com a periodistes el 9 d’octubre || La Policia també ho investiga

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de València va obrir ahir d’ofici una investigació pels incidents protagonitzats en la manifestació vespertina del Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, per part d’un grup de violents d’extrema dreta.

A més, ahir mateix es va detenir una persona pels fets i el València CF va identificar un abonat entre els agressors i va assegurar que “prendrà mesures”.

Precisament, també ahir el delegat del Govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues, va remetre al Ministeri Públic un informe detallat amb els primers resultats de la investigació que porta a terme la Policia Nacional sobre els incidents. Tot i això, centenars de persones es van concentrar davant la seu de la delegació del Govern de l’Estat per reclamar la dimissió de Moragues i reivindicar que no hi hagi “cap agressió sense resposta”.

Paral·lelament, la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat va presentar dimarts a Fiscalia una denúncia perquè s’investiguessin els “atacs” registrats en la manifestació per part d’“integrants de Yomus” a membres de la Comissió 9 d’Octubre i a periodistes, que es va saldar “amb almenys dos ferits”.

En aquesta denúncia, es recollia que aquests grups “d’extrema dreta van realitzar atacs tant a participants com a periodistes, produint-se un evident acarnissament amb qui era de naturalesa radicalitzada”.

Investigació contra la Fundación Nacional FrancoLa Fiscalia de Santiago de Compostel·la va obrir ahir diligències d’investigació contra la Fundación Francisco Franco per analitzar la possible existència d’un delicte d’odi en les seues comunicacions públiques, com va denunciar Izquierda Unida. La formació va acusar la fundació de la “negació dels crims de lesa humanitat” comesos pel règim durant els anys de la dictadura.

tracking