SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

Vist per a sentència el ‘cas Pretòria’ amb el seu ‘cervell’ negant haver delinquit

El presumpte cervell de la Pretòria, Luis Andrés García, ‘Luigi’.

El presumpte cervell de la Pretòria, Luis Andrés García, ‘Luigi’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tribunal de l’Audiència Nacional va declarar ahir vist per a sentència el judici de la trama Pretòria que asseu al banc dels acusats onze persones, entre elles Macià Alavedra i Lluís Prenafeta –dos exalts càrrecs de l’etapa de Jordi Pujol al capdavant de la Generalitat– per tres pelotazos urbanístics.

En aquesta últimes sessió de la vista oral que va arrancar al març, cap dels acusats va fer ús del torn últim de paraula, deixant en boca dels seus lletrats la petició de la seua absolució pels fets que van tenir lloc entre el 2001 i el 2009.

La defensa del presumpte capitost, l’empresari Luis García, àlies Luigi, va exposar que no va cometre els delictes que li imputa el Ministeri Fiscal i va defensar la legalitat de la modificació dels plecs dels projectes. La fiscal anticorrupció Ana Cuenca va elevar la petició de presó per al principal acusat a 13 anys i li sol·licita una multa de 26 milions d’euros per tràfic d’influències, blanqueig de capitals, delicte continuat de suborn i falsedat en document oficial.

El lletrat d’Alavedra, exconseller d’Economia, i Prenafeta, exsecretari de Presidència, es va adherir al manifestat per la Fiscalia que, després d’arribar a un pacte, demana per a ells una pena de presó de dos anys.

tracking