SEGRE

UNIÓ EUROPEA

May veu avenços en la negociació sobre el Brexit i la UE els nega

Europa recomana no iniciar la segona ronda de diàleg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va assegurar ahir que les negociacions amb Brussel·les sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea han aconseguit “bons avenços”. Però, ahir mateix, el negociador de la Unió Europea per al Brexit, l’excomissari francès Michel Barnier, va assegurar que les negociacions estan estancades.

“De debò que hi ha hagut uns bons avenços en aquestes converses i Michel Barnier ha reconegut que, en les properes setmanes, podrem fer igualment avenços constructius”, va afirmar May en declaracions a la premsa.

Segons Theresa May, s’han produït avenços en l’àmbit dels drets dels ciutadans de la UE

En concret, va assegurar que s’han produït avenços en l’àmbit dels drets dels ciutadans de països de la UE, punts en què es basa la primera fase de negociació. “Volem també assegurar-nos que entrem en el debat de la futura relació, de la futura associació que tindrem amb la Unió Europea. Esperem avançar i poder parlar d’aquesta qüestió”, va afegir.

Barnier, que va comparèixer acompanyat pel negociador britànic, el ministre per al Brexit, David Davis, va recalcar, tanmateix, que no s’han donat avenços de pes durant aquesta setmana de converses, però que mantenen la voluntat d’aconseguir un acord.

Va afirmar també que no recomanarà als caps d’Estat i de Govern dels Vint-i-set començar la segona etapa de la negociació. “No estic en situació, atès l’estat actual de les coses, de proposar al Consell Europeu la setmana vinent que obri les discussions sobre la futura relació”, va dir.

Amb tot, l’excomissari francès va apel·lar a la voluntat política de les dos parts per sortir del punt mort i aconseguir els “avenços decisius” d’aquí al desembre que permetin concloure la primera etapa de la negociació.

tracking