SEGRE

ESNOTICIA

Lagarde reclama acabar amb “la incertesa” política a Catalunya

La directora de l’FMI, Christine Lagarde.

La directora de l’FMI, Christine Lagarde.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La directora del Fons Monetari Internacional (FMI), la francesa Christine Lagarde, va demanar que s’acabi ràpidament amb “la incertesa política” a Catalunya, perquè pot afectar negativament les finances, i va recordar que l’evolució econòmica d’Espanya “ha estat una història d’èxit”. “El que succeeix actualment [a Catalunya] és una cosa que esperem que es resolgui entre els diferents actors. Es tracta d’un assumpte espanyol que incumbeix Espanya. Com més ràpidament es resolgui, millor. La incertesa no ha estat mai propícia per a l’estabilitat financera, el creixement i la inversió”, va dir Christine Lagarde, en una entrevista difosa ahir al canal televisiu France 24.

La francesa va declinar valorar el procés polític a Catalunya i es va limitar a comminar les dos parts per tal que contribueixin a “acabar amb les incerteses”.

Lagarde, exministra de Finances de França, va evocar que l’evolució de l’economia espanyola és una “història d’èxit”, gràcies a les reformes i a la “determinació” del seu Govern per “anar al fons” dels problemes que arrossegava l’economia espanyola. “Està constatat que Espanya ha estat rebent molta inversió estrangera”, va afegir.

L’FMI ja s’havia pronunciat sobre la crisi catalana durant aquest mes d’octubre i havia demanat a totes dos parts “diàleg” i “no actuar de manera precipitada” per tal d’evitar impactes negatius en l’economia.

tracking