SEGRE

VIOLÈNCIA JIHADISTA

Estat Islàmic està a les portes de la derrota a Raqqa, el seu principal bastió a Síria

Davant de la presa per part de l’Exèrcit sirià de la ciutat d’Al-Mayadin || La coalició internacional liderada pels EUA considera “inacceptable” que s’acordi l’evacuació dels jihadistes de les zones de combat

Vista dels danys causats per un bombardeig a la ciutat siriana d’Armanaz.

Vista dels danys causats per un bombardeig a la ciutat siriana d’Armanaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces de l’Exèrcit sirià han pres la ciutat d’Al-Mayadin, un dels últims reductes importants d’Estat Islàmic en territori sirià i proper al seu bastió prinicipal a la zona, Raqqa, segons van confirmar ahir fonts oficials.

L’agència de notícies oficial siriana, SANA, va informar de la captura d’aquesta localitat, situada a la vora del riu Eufrates, en el marc de l’ofensiva de les forces governamentals avalades per Rússia a la província de Deir ez-Zor, a l’est del país.

Damasc apressa Turquia a retirar les tropes de territori sirià en el que considera “una flagrant agressió”

“Les unitats de l’Exèrcit han recuperat el control de la ciutat d’Al-Mayadin després d’intensos combats amb terroristes d’Estat Islàmic i d’eliminar l’últim dels seus reductes”, va apuntar SANA. Les unitats de l’Exèrcit “han matat un important nombre de terroristes d’Estat Islàmic i han destruït armes i material” amb el suport de les forces aliades.

Al-Mayadin és la ciutat més important de Síria sota control jihadista des que es va consumar el setge sobre Raqqa. Aquesta captura i la imminent caiguda de Raqqa, considerada la capital del grup jihadista a Síria, deixen la milícia islamista amb el control de tot just uns quants enclavaments al nord i centre del país i amb les localitats d’escassa entitat situades al llarg de l’Eufrates entre Al-Mayadin i la frontera amb l’Iraq.

Paral·lelament, la coalició internacional liderada pels Estats Units a Síria va confirmar que almenys un centenar de jihadistes de Raqqa, l’autoproclamada “capital” d’Estat Islàmic, ha abandonat les armes, però, a diferència de les milícies kurdes que pronostiquen l’imminent alliberament de la ciutat, els aliats no van donar data perquè això succeeixi, de moment.

Tanmateix, aquesta coalició va assegurar no estar al corrent dels detalls de l’evacuació de jihadistes d’Estat Islàmic a Raqqa, tal com van informar activistes sirians testimonis de l’esdeveniment, que per als EUA es tracta d’una pràctica, d’existir, “inacceptable”.

D’altra banda, Síria va apressar Turquia que retiri immediatament les tropes que té en territori sirià des de dijous passat a la regió nord-oest del país argumentant vigilar les tropes rebels, en el que Damasc considera “una flagrant agressió”.

Les tropes turques van entrar amb diversos vehicles militars a territori sirià pel pas fronterer de Bab al-Hawa, controlat pels rebels, en una acció que Damasc va considerar intolerable, perquè, al seu parer, suposa una violació de la legislació internacional.

La família canadenca conta els seus cinc anys de calvari talibàEl canadenc Joshua Boyle, l’ostatge alliberat al costat de la seua família al Pakistan, va assegurar després d’arribar al Canadà divendres a la nit que els segrestadors de la xarxa Haqqani, afins als talibans, van matar la seua filla i van violar la seua esposa durant el captiveri de cinc anys. La parella va tenir quatre fills durant el segrest i van estar gairebé tot el temps tancats en una presó subterrània.

tracking