SEGRE

Artur Mas diposita 2,2 milions al Tribunal de Comptes i demana una pròrroga

A l’expresident de la Generalitat li són reclamats 5,2 milions d’euros per gastar diners públics a la consulta independentista del 9N

L'expresident de la Generalitat Artur Mas.

Artur Mas diposita 2,2 milions al Tribunal de Comptes i demana una pròrrogaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident de la Generalitat Artur Mas ha dipositat 2,2 milions d’euros al Tribunal de Comptes com a garantia dels 5,2 milions que se li reclamen per gastar diners públics en la consulta independentista del 9N i ha demanat una pròrroga de quinze dies per fer efectiu la resta del pagament.

En un escrit presentat aquest dilluns davant del Tribunal de Comptes, al qual ha tingut accés Efe, la defensa de Mas dóna compte de l’ingrés bancari d’aquests 2,2 milions d’euros, en nom de la resta de consellers i càrrecs públics als quals s’exigeix que paguin solidàriament 5,2 milions d’euros per l’ús de fons públics per pagar la consulta. La quantitat ingressada avui al compte bancari fixat pel Tribunal de Comptes s’atansa als 2 milions d’euros que l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural han recaptat a través de la "caixa de solidaritat" que van impulsar per recollir fons amb què pagar la fiança pel 9 N.

En el seu escrit, la defensa de Mas, en nom també dels exconseller Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau i d’excàrrecs de la Generalitat implicats en l’organització del 9 N, demana el Tribunal de Comptes que ampliï a uns altres quinze dies el termini que li va donar per dipositar la fiança reclamada, que expira divendres vinent.

Els advocats insisteixen en el seu escrit en què l’ingrés efectuat avui "no té el caràcter de reintegrament", sinó "l’estricta finalitat de respondre al requeriment de garantir la responsabilitat establerta provisionalment", a l’espera que sigui ferma la sentència per malversació de fons en la consulta. De fet, d’acord amb la llei, el Tribunal va donar a Mas dos vies per abonar la fiança: que la ingressés en un compte que se li va comunicar a través de la providència per possibilitar l’arxivament de les actuacions o que la dipositessin en espera de la resolució de la causa, com ha fet avui la defensa de l’expresident.

L’escrit de Mas insisteix que la quantitat ingressada avui "té per objecte garantir la responsabilitat" de tots els càrrecs públics a qui el Tribunal de Comptes reclama fiança i anuncia que, com continua sent una suma insuficient, "es presentaran altres mitjans de garantia" per cobrir el total de la liquidació provisional. Segons la defensa, amb l’ingrés efectuat queda "acreditada" la voluntat dels càrrecs públics de deixar prou" "garanties per cobrir la responsabilitat econòmiques que els exigeix el Tribunal de Comptes, pel que li demana que s’ampliï en quinze dies el termini que se’ls va atorgar.

La setmana passada, la companyia SegurCaixa Adeslas, que la Generalitat té contractada com segur de responsabilitat civil, va rebutjar pagar la fiança de 5,2 milions d’euros que el Tribunal de Comptes va imposar a Mas per la despesa de diners públics en la consulta del 9 N.

tracking